Larissa Kalaus postigla je 13 pogodaka protiv Pitomače // Foto: Mirko Lukavski - Glas PodravineIgračice Podravke Lino ostvarile su vrijednu pobjedu u utakmici 12. kola Druge HRL – sjever. Iako su na poluvremenu gubile sa sedam pogodaka razlike, Linice su odlično igrom u nastavku stigle do preokreta i zasluženo upisale nova dva boda.

Scenarij rukometne priče kao iz horror filmova priredile su u 12. kolu Druge HRL ekipe Podravke Lino i Pitomače, odigravši derbi kola (možda i lige), na terenu gimnazijske dvorane u Koprivnici.

Već dugo nije viđeno toliko uzbuđenja i preokreta u jednoj utakmici i prava je sreća da se utakmica odigravala u ranijem terminu (17 sati), jer u protivnom akteri zasigurno ne bi zaspali dugo u noć.

Utakmica je započela uobičajeno s nekoliko pokušaja i promašaja s jedne i druge strane, a gošće boljom realizacijom stvaraju laganu rezultatsku prednost.

Linice neprepoznatljive i osim loše realizacije, iskazuju i puno slabosti u obrambenim zadaćama. Mioč, Janeš i posebno I. Kožarić, nerješiva su enigma za lošu obranu Linica, kojima su i vratarke na istom nivou.

Kako se bliži kraj prvom dijelu, izgledaju kao da gube vjeru u sebe i sve upućuje na to da će ovo biti jedan od najtežih poraza na domaćem terenu. Jedva se čeka odmor, a na semaforu nevjerojatnih +7 (14:21) za Pitomaču.

Pognutih glava odlazi se u svlačionicu na dogovor i malo je onih koji vjeruju u ozbiljniji preokret. Razlog više je i spoznaja da je Pitomača puno starija i iskusnija ekipa, a u prvom su dijelu utakmice pokazale svu svoju moć.

Početak drugog dijela u znaku je Linica. Povezuju nekoliko dobrih napada, smanjuju razliku, a u obrani se iako sa igračem manje, uspijevaju obraniti. L. Kalaus i Tvorić nastavljaju s dobrom realizacijom iz prvog dijela, a sad im se priključuju Božić i D. Kalaus (koje u prvom dijelu nisu upisale niti jedan pogodak) i sve izgleda puno bolje.

Prednost je istina još uvijek 3, 4 pa čak i 5 (23:28) pogodaka na strani gošći, ali osjeća se mogućnost preokreta. I upravo to se događa. Gošće malo posustaju, što Linice još više diže i u 56. minuti dolaze do poravnanja rezultata – 30:30.

Pogotkom D. Kalaus Linice ostvaruju prednost, a Pitomača odmah poravnava preko Đud. Linice kreću s centra i u istom napadu (57. minuta) iznuđuju sedmerac, kojeg realizira Šenvald, dok Pitomača u 58. minuti preko Šandor poravnava.

Opet su Linice u napadu, a L. Kalaus postiže svoj 13. pogodak i zabija za 33:32. Gošće izvode brzi centar, dolaze u poziciju šuta i iznuđuju sedmerac.

Na gol Linica ulazi Markanović i brani udarac do tada nepogrešive Mioč, a na semaforu je vrijeme zaustavljeno na 59:09.

Minuta odmora za Linice, u kojoj dogovaraju kako sačuvati prednost i što će se odigrati, ali trema je prevelika i tek što dolaze u napad, brzo gube loptu i tako daju šansu Pitomači da ponovo poravna rezultat.

I gošće žure, a brzopleti šut dobro brani Krmpotić odbija loptu koju u padu hvata Maljak. Krivo dodavanje s poda prema Tvorić koju lopta pogađa u nogu i Pitomača ima još jednu priliku.

Linice rade dva uzastopna prekršaja i uspijevaju se obraniti. Konačni rezultat 33:32 za Podravku Lino, a više od pola dvorane drži se za glavu s obje ruke, ne vjerujući u sve ono što su vidjeli tijekom susreta, a posebno u posljednjih 5 minuta utakmice.

Treba naglasiti da su Linice u tih 5 minuta igrale sa igračem manje jer su isključenja išla kao na vrpci (55. Šenvald, 57. D. Kalaus i 59. Božić).

– Što reći za jednu ovakvu utakmicu, u kojoj smo imali odličnog protivnika u ekipi Pitomače, a koju smo dobili vjerom, upornošću i karakterom. Ovako se sazrijeva i postaje igračima. Ostaje mi samo pokloniti se ekipi i čestitati na ostvarenom rezultatu, a sebi i onima slabijih živaca preporučujem da ubuduće, za svaku sigurnost na utakmice Podravke Lino ponesu koju tabletu za smirenje, zlu ne trebalo – rekao je trener Podravke Lino Branko Krajačić.

DRUGA HRL – SJEVER, 12. KOLO

PODRAVKA LINO – PITOMAČA 33:32 (14:21)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 100. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (Osijek). Nadzornik: Vladimir Sokol (Varaždin).

PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Kapitanović; Slivar, Tvorić 9, Mikolčić, Bogdanović, Božić 4, Zagorščak, Šenvald 2(1), L. Kalaus 13(2), D. Kalaus 3, Dušak, M. Oremović, Maljak 1, A. Oremović. TRENER: Branko Krajačić.

PITOMAČA: Kovačić, T. Kožarić, Kodžaga; Habijanić, I. Kožarić 8, Štefanec, Brlas, D. Petković, T. Petković, Janeš 6, Đud 2, Bartolić, Mioč 7(2), Šandor 9(1). TRENER: Marko Bijuk.

SEDMERCI: Podravka Lino 6(3), Pitomača 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 16 min. (Božić 2+2+2, Šenvald 2+2, Slivar, L. Kalaus, D. Kalaus), Pitomača 14 min. (Kožarić 2+2, Đud 2+2, Šandor 2+2, Štefanec).

CRVENI KARTON: Božić (59 – treće isključenje).

Rezultati 12. kola: Podravka Lino – Pitomača 33:32, Bjelovar – Pan Đakovo 28:23, Darda – TVIN Virovitica 28:24, Đurđevac – Ivanec 30:24, Brod – Zrinski 24:40-
Poredak:
1. ZRINSKI 21
2. PODRAVKA LINO 20
3. PITOMAČA 17
4. BJELOVAR 15
5. TVIN-VIROVITICA 13
6. PAN-ÐAKOVO 12
7. IVANEC 6
8. DARDA 5
9. BROD 5
10. ÐURÐEVAC 2
Parovi 13. kola: Podravka Lino – Brod, Pitomača – Bjelovar, Pan Đakovo – Darda, TVIN Virovitica – Đurđevac, Ivanec – Zrinski.