Ekipa Podravka 2 Lino je u subotu 12.02.2022. odigrala u Vinkovcima prvenstvenu utakmicu  2. HRL Sjever – žene protiv ŽRK Vinkovci.

Ekipa je u Vinkovce otišla prepolovljena bolestima i izolacijama. Tako da su od 12 djevojaka iz zapisnika samo dvije bile sedamnaestogodišnjakinje, ostale su bile petnaestogodišnjakinje. Utakmica je od samog početka bila puna energije i dinamike u čemu su se bolje snašle domaće djevojke. Igračice Podravke igraju odličnu obranu i domaća ekipa teško dolazi do pogotka. Linicama, iako vjetar u leđa daje dobra i agresivna obrana, u napadu je ruka „kratka” te nakon prvog gola u prvoj minuti na drugi gol čekaju do devete minute, a treći postižu u trinaestoj. Neefikasnost Linica u napadu domaće igračice iskorištavaju i u nekoliko navrata ostvaruju prednost od 3 do 5 golova, odnosno rezultat je 5 : 2 u desetoj te 9 : 4 u 16. minuti. U slijedeće tri minute gošće rade 3 : 0 i smanjuju rezultat na 9 : 7. Do kraja poluvremena igra se grčevita bitka između stizanja rezultatskog minusa gošći do povećanja prednosti domaćih djevojaka. U takvoj dinamičnoj i borbenoj igri bolje se snalaze Koprivničanke te uspijevaju u zadnjim sekundama poluvremena postići pogodak za svoje prvo vodstvo i odlaze na pauzu s prednošću od jednog gola 14 : 15.

U drugo poluvrijeme Linice kreću furiozno i rade odmah 3 : 0 za vodstvo 14 : 18, a golmani nastavljaju s odličnim obranama, prosjekom obrana od 43%. Minuta odmora domaće ekipe u 33. minuti ih ne sputava i ne gube ritam igre u kojoj je obrana bila na još višem nivou agresivnosti i pokretljivosti, a napad polako dobiva konture lepršavosti i raznovrsnosti te se prednost povećava na sedam golova prednosti 15 : 22 u 38.  minuti.

Domaće djevojke pokazuju veliku želju za preokretom te uspijevaju smanjiti rezultat na 20 : 24 u 47. minuti. No, Podravkine djevojke pokazuju karakter borca i ne dozvoljavaju iskusnijim igračicama da dođu do preokreta. U zadnjih 13 minuta utakmice Linice ostvaruju prednost i od devet golova razlike, a u takvoj igri su se mogli vidjeti i ”Čavarovski sedmerci” i cepelin na kraju za konačnu pobjedu od 26 : 34.

Uz pobjedu, raduje pokazani karakter djevojaka i njihova želja za pobjedom. Takvim pristupom i kolektivnom igrom svaka igračica je došla do izražaja, pokazala svoju individualnu kvalitetu, a kao ekipa da su opasne sa svih pozicija.

Za Podravku Lino igrale su: Dunja Međurečan 7, Iva Stručić 4, Ana Crnjak (40% obrana) Lea Smiljanec 7, Magdalena Rumek 7, Lucija Horvat (45% obrana), Gabriela Domović 2, Lana Hrnčić,  Ana Javorić 1, Antea Marijanović, Stella Pintarić, Tara Đelekovčan  7.

Slike: Dražen Pevač

Tekst: Nenad Smiljanec