Dora Kalaus u akciji // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Lino u predzadnjem, 17. kolu, 2. HRL sjeveru izgubila je derbi susret u Koprivnici od vodećeg Zrinskog. Podravka Lino – Zrinski 30:31 (17:14), ponajviše zahvaljujući vlastitim nedorečenostima osobito u obrani.

TRENERI SURADNICI // Piše Branko Krajačić, trener Podravke Lino

Igračice Podravke Lino u 17. kolu na svom su parketu ugostile vodeću ekipu lige, Zrinski iz Čakovca. Kao što se i očekivalo, utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna do samog kraja, a bodove zasluženo odnose gošće, koje su znalački koristile svaku pogrešku domaće ekipe, a bilo ih je i previše.

Istina, Linice su većim dijelom susreta imale vodstvo, a ključni trenuci dogodili su se od 53. do 57. minute, kad je domaći sastav povezao tri isključenja u nizu, što su gošće znalački iskoristile i iz minusa otišle na  +2, što je, pokazalo se, i bila dostatna razlika da iz Koprivnice odu kao pobjednice.

Podravka Lino ostaje dužnik kako prema sebi tako i gledateljstvu, jer ovo je ujedno bio i posljednji nastup u ovom sastavu na svom parketu. Nažalost, popravka nema, a ekipi Zrinskog treba priznati da su bolja ekipa i iskreno čestitati na osvajanju prvog mjesta.

Očekivao sam ovakvu utakmicu, nervoznu, napetu i punu rezultatske neizvjesnosti što i opravdava epitet derbija. Naš pristup i igra nisu bili na očekivanoj razini, puno smo griješili i imali premalo raspoloženih igračica koje bi mogle parirati motiviranim gošćama. Ne želim reći da nismo htjeli pobjedu, ali samo želja nije dovoljna. Žao mi je što posljednji nastup u ovoj sezoni i u ovom sastavu pred našim gledateljstvom, nismo zaokružili pobjedom, ali isto tako treba priznati gošćama da su pokazale veliko srce i zaslužile pobjedu. Čestitam ekipi Zrinskog na osvajanju naslova.

Obrana Lina vs. napad Zrinski // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 17. KOLA 2. HRL SJEVER

PODRAVKA LINO – ZRINSKI 30:31 (17:14)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 50. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Igor Rendulić (Kutina). Nadzornik HRS-a Miljenko Komerički (Kutina).

PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Kapitanović; Slivar 1, Tvorić 3(3), Pejak, Bogadnović 3, Polančec, Zagorščak 1, L. Kalaus 10(1), D. Kalaus 8(2), Dušak, M. Oremović, Maljak 1, A. Oremović 3. TRENER: Branko Krajačić.

ZRINSKI: Dominić, Žvorc, Ivačić; P. Posavec 6(1), Šarić, Makar 3, Benčik, S. Posavec 6, E. Horvat, Zadravec 9, Resman 1, T. Horvat 5, Car, Balić, Androić, Laptoš. TRENER: Željko Golik.

SEDMERCI: Podravka Lino 6(6), Zrinski 3(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 10 minuta (Zagorščal 2+2, L. Kalaus, D. Kalaus, M. Oremović po 2), Zrinski – bez isključenja.