Lino višebojac u Ivanić Gradu // Foto Korproativne komunikacije PodravkeSvečano otvaranje 11. sezone Lino višebojca održano u Ivanić Gradu potvrdilo je da ovaj projekt s pravom nosi epitet najuspješnije i najemotivnije sportske manifestacije za djecu u Hrvatskoj. Količina radosti, pobjedničkog duha, kreativnosti i euforičnog navijanja koju je iskazalo više od 600 učenika OŠ Stjepana Basaričeka i njihovih gostiju iz OŠ Josipa Badalića iz Ivanečkog Graberja te sedamdesetak vrtićaraca, može se usporediti samo s doživljenim na iznimnim sportskim događanjima u svijetu.

Osnovci su pjevali i plesali na tribinama od prve do posljednje minute, gromko skandiranje odjekivalo je daleko van sportske dvorane, osmijesi nisu silazili s lica ni nastavnika ni djece, a svaki uspješan potez na terenu popraćen je s velikim odobravanjem. Atmosfera je ostavila bez riječi sportske velikane Valenta i Martina Sinkovića i Josipa Glasnovića.

– Već smo gostovali na Lino višebojcu, bilo je odlično, ali ovo što smo doživjeli u Ivanić Gradu doista je nezaboravno. Zbog ovakve djece isplati se naporno trenirati, u njihovim očima vidimo da vrijedi svaka kaplja znoja i da naše medalje imaju posebni sjaj – rekao je Martin Sinković.

Lino višebojac u Ivanić Gradu // Foto Korproativne komunikacije PodravkeZa razliku od veslača, Josip Glasnović prvi put je osjetio čaroliju Lino višebojca i neskriveno uživao u njoj.

– Do sada sam samo čitao o ovom projektu, a sada sam, eto, pozvan da budem dijelom prelijepe priče. Napunio sam baterije za cijelu sezonu i doći ću opet – rekao je Josip Glasnović.

To što su svoje uspješne sportske priče osvajači zlatnih olimpijskih medalja podijelili s djecom ostavit će neizbrisivi trag u njihovim srcima. Posebice kod najuspješnijih koji su od svojih idola primili pobjedničke pehare – u konkurenciji dječaka Dorian Ranogajec, kod djevojčica Barbara Šafran, zatim autorica priče o sretnom dječjem svijetu Livija Horvat Bahnik te izazivači sportskih gostiju Ivan Perko i Tena Abramović.

Lino višebojac u Ivanić Gradu // Foto Korproativne komunikacije Podravke– Ponosni smo što u suradnji sa Sportskim novostima već 11. sezonu za redom u osnovnim školama širom Hrvatske potičemo zdrav način života i kreativnost djece te obogaćujemo njihovo odrastanje. Škola domaćin odlično je sve organizirala, navijanje i atmosfera bili su fantastični, a nas iz Podravke posebno je razveselilo što su djeca, koja vole i druženje putem društvenih mreža, prihvatila i Lino viber stickere. Posebice stoga što se posve slučajno poklopilo da je ilustrator Lino stickera bivši učenik ove škole Jurica Koletić – istaknula je direktorica Korporativnih i marketinških komunikacije Podravke Marinka Akrap.

Nakon Ivanić grada Lino višebojac kreće na put kroz sve županije, obići će 23 škole, da bi se pobjednici školskih natjecanja okupili na velikom finalu u svibnju.