Uvijek je veselo na Lino Višebojcu, tako je bilo i u PodturenuNa svom putu kroz Hrvatsku medvjedić Lino doživljava sve neobičnije izraze dobrodošlice. U OŠ Podturen koja ove godine predstavlja međimursku županiju u Lino višebojcu, dočekala ga je košarica medenjaka u obliku medvjedića i srca.

Djeca su tako na osebujan način izrazila svoju radost sudjelovanja u Lino višebojcu za kojeg su se jako dobro pripremila.

Izveli su vrlo zanimljiv program u kojemu su predstavili odličan školski zbor i chearleadersice, te gimnastičare i recitatore, a svoja viđenja dječjeg svijeta predstavile su dvije učenice, mlađa Mihaela i starija Klara kojoj je i pripala nagrada za najbolji dječji rad.

Zatim su se svojski trudili osvojiti što više bodova u višeboju, a u tome su im pomagali i sportski gosti- jedan od ponajboljih međimurskih sportaša svih vremena i nekadašnja zvijezda NK Dinamo Srećko Bogdan i vrsna golmanica RK Podravka- Vegeta Ivana Kapitanović. Srećko je stao uz ekipu petih i osmih razreda, a Ivana je podržavala šestaše i sedmaše. Na kraju ekipni rezultat bio je neriješen, no Ivana je zbog izgubljenih bodova u potezanju užeta zajedno sa svojom ekipom morala raditi sklekove.

Neriješeni rezultat na kraju je bio i u konkurenciji dječaka gdje su Luka Posavec iz petog i Martin Dodlek iz šestog razreda osvojili po 130 bodova. Za dodatno razigravanje izabran je nogomet i tu je uspješniji bio Martin. Kod djevojčica najglasniju podršku s tribina imale su osmašice i upravo u njihovim redovima bila je pobjednica Klara Ovčar.

Uz višebojce priliku za iskazivanje svojih sportskih vještina imali su i gledatelji. Voditelj Roberto Anić u publici je izabrao dvoje izazivača sportskih gostiju. Nikolina Teleban iz sedmog razreda ogledala se u izvođenju rukometnih penala s golmanicom Podravka Vegete Ivanom Kapitanović i pobijedila, a godinu dana mlađi Danijel Laštro koji trenira nogomet u NK Podturen iskazao je svoj talent pucajući na gol Srećku Bogdanu.

Prelijepu atmosferu Lino višebojca u kojoj su uživali i mališani iz DV Pinokio i Tratinčica obogatili su učenici prvog, drugog i trećeg razreda obučeni u klaunove. Šarene maske izradili su uz pomoć roditelja i nastavnica,a za svoj trud nagrađeni su Lino višebojac pillowsima.