Ljerka Vresk na izvjačenju parova u Beču // foto arhiva RK PodravkaEuropska rukometna federacija, EHF, i nadalje želi pojačati rukovođenje ženskim rukometom uvođenjem ženskih menadžera u razna tijela ove krovne europske udruge, zato je RK Podravka dobila zanimljiv poziv da bude među 50 predstavnika iz cijele Europe na seminaru u Kölnu.

Hrvatska već ima istaknutu predstavnicu u vrhu europskog rukometa u Lidiji Bojić-Čačić, a sada se ženski utjecaj proširuje, jer su na dvodnevni seminar ”Best Practice Model”, što će se održati u Njemačkoj, u Kölnu, 30. svibnja i 1. lipnja, izričito pozvani ženski menadžeri iz klubova.

U RK Podravki dužnost direktorice, tj. menadžerice, sada obavlja Ljerka Vresk, pa će ona, odlukom Upravnog odbora kluba, biti polaznica seminara i uključena u EHF-ova poboljšanja statusa i razvoja ženskog rukometa.

Seminar će obuhvatiti široki spektar tema s iskusnim predavačima (kako popuniti gledališta, kako privući novu, mladu publiku, ponuda navijačkih aktivnosti kako bi se sponzorima olakšao kontakt s fanovima), ali i otvorenom raspravom u kojoj bi se podijelila iskustva o najboljim primjerima iz prakse. To se očekuje od predstavnika klubova.

Predavači će prenijeti iskustva košarkaške organizacije u odnosu s mladim gledateljima (predavač sportski direktor Međunarodne košarkaške reprezentacije FIBA Europe M. Betancor), zatim klupska iskustva (voditelj klubova njemačke Team Sport League), a ostale teme prezentirat će dr. Stefan Walzel iz Sportskog sveučilišta u Kölnu, Axel Sierau iz njemačkog Sport Managementa GmbH te EHF marketing osoblje.