Ivana KapitanovićTrener Goran Mrđen poveo je rukometašice Podravke Vegete i pridodane djevojke iz Podravke Lino na osmodnevne pripreme u Daruvarske toplice, u slavonski pakao vrućine. Treninzi su predviđeni u sportskoj dvorani i na otvorenim terenima u ovom lječilišnom centru, gdje se Podravka Vegeta priprema već nekoliko godina. Uvjeti su jako dobri, od rukometnih, kondicijskih do medicinskih.

JUNIORKE POBIJEDILE ŠPANJOLSKU, ODLIČNA KAPITANOVIĆ
Dobra vijest za izbornika hrvatske juniorske repezentacije Nevena Hrupeca i za trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena. Naime, dobrim obranama na utakmici juniorki Hrvatska – Španjolska istaknula se koprivnička vratarka Ivana Kapitanović. Po velikoj vrućini (zato se nije ”tjerao” rezultat) u subotu predvečer u Dugom Selu Hrvatska je pobijedila Španjolsku 19:15 (10:6). U reprezentaciji Hrvatske nastupila je Podravkina Ivana Dragišić.
Sa Španjolkama se opet sastajemo u ponedjeljak u 18 sati u Dugom Selu. Utakmicu je promatrao i izbornik seniorske reprezentacije Vladimir Canjuga. Bio je zadovoljan viđenim. Vjerujemo za dobro i budućnost hrvatskog ženskog rukometa…

PRIJATELJSKA UTAKMICA JUNIORKI
HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 19:15 (10:9)
VRBOVEC – Školska sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Tin Derušek i Sandro Stojaković (Zagreb).
HRVATSKA: Budić, Strukar, Kapitanović; Smiljčić 3, Kežić, Blažević 3, Konta 1(1), Dežić 1(1), Milosavljević, Domjan 1, Masnić 2(1), Dragišić, Halili 2, Miočinović, Tvorić, Mičijević 3, Čović, Debelić 3. IZBORNIK: Neven Hrupec.
ŠPANJOLSKA: R. Fernandez, Iraola; P. Fernandez 1, Cano, Aguado 1, Vega 1, Artunedo 2(1), Coronado, Castellanos, Costa 4(2), Serra, E. Fernandez 1, Monserrat 2, Garrido 1, Bermejo 2, Serrador. IZBORNIK: Santana Alberdi.
SEDMERCI: Hrvatska 4(3), Španjolska 6(3).
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minuta (Mičijević, Debelić), Španjolska 6 minuta (Artunedo, E. Fernandez, Bermejo).

I SAMOBOR SE PRIJAVIO ZA REGIONALNU LIGU, HRS ODLUČUJE…
Iz sjedišta Ženske rukometne regionalne lige u Ljubljani stigao je dopis s rasporedom utakmica za sezonu 2013/2014. Ovo je već drugi raspored. Prvi je bio na osnovi osam klubova, a novost je da se za WRHL (Women’s Regional Handball League), ili kako je u službenom dopisu dodano ŽREL (Ženska regionalna rukometna liga), prijavio i Lions Samobor, pa je raspored napravljen na osnovi devet sudjelujućih klubova.
Sudjelovanje Samobora, međutim, ovisi o odluci Upravnog odbora Rukometnog saveza Hrvatske. Tajnik Damir Poljak rekao je novinarima da ne može reći kakva će biti odluka, ali da HRS ne bi želio neparni broj ekipa u 1. HRL. Poznato je, naime, da je na snazi prošlogodišnja odluka da se Podravka Vegeta i Lokomotiva zbog sudjelovanja u Regionalnoj ligi oslobode prvog, ligaškog dijela natjecanja i priklljuče tek u Ligi za pravkinje.
Usvoji li se sudjelovanje Samobora u WRHL-u, tada bi se Podravka Vegeta i Samobor sastali u prvom kolu u Koprivnici 1. rujna, ili koji dan poslije, s obzirom na to da je 30. i 31. kolovoza u Koprivnici Memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa.