KrimKodeljevo1, Horvat u skoku // Foto Ivo Čičin-MašanskerKao što se i očekivalo: bez ozlijeđene i od petka na dulje vrijeme odsutne s terena Sanje Damnjanović, te bez Anite Gaće, u drugoj trening utakmici s Krim Mercatorom Podravka Vegeta nije imala izgleda. Krim je u Slovanovoj dvorani na Kodeljevu pobijedio 31:20 (17:8). Tone Tiselj koristio je glavne snage, a osobito su do izražaja došle Martin na desnom, Mavsar na lijevom krilu i Piedade na pivotu, pa njihovih zajedničkih 20 golova govori o kakvoj je igri bilo riječ.

Krim Mercator - Podravka Vegeta na Kodeljevu // Foto Ivo Čičin-MašanskerPromašaji Podravke Vegete, naime, korišteni su za kontre, a svoj obol dale su i vanjske igračice Lazović i Penezić, nešto malo i Tirstensson.

Neven Hrupec igrao je s vanjskom linijom Vidak, Kiridžić, Horvat, te izmjenama i sa Žanom Čović. U prvom poluvremenu ”ubila” ih je Grubišić s 15 obrana, u jednom trenutku u 29. minuti u roku tri sekunde obranila je tri zciera, da bi malo zatim skinula i četvrti.

U drugom dijelu bilo je promašenih zivera i pogođenih vratnica, ali i Stefanišin na golu nije bila loša. Hrupec je koristio sve tri golmanice, a u igru nisu ulazile S. Šenvald i Maljak, dok su Damnjanović i gaće samo figurirale u zapisniku.

U subotu u 14,15 sati Podravka Vegeta igra prvu utakmicu osmine finala Kupa kupova s Vácom u Koprivnici.

ZATVORENA PRIJATELJSKA UTAKMICA

KRIM MERCATOR – PODRAVKA VEGETA 31:20 (17:8)

LJUBLJANA – Dvorana Slovana na Kodeljevu. Zatvorena utakmica. Suci: Dušan Čeak i Darko Čeak (oba Ljubljana).

KRIM MERCATOR: Grubišić (13+2), Stefanišin (5+1), Kain (-); Martin 8(1), Piedade 4, Wörz, Mavsar 6(1), Šon, Bodnieva, Lazović 5, Torstensson 2(1), Zulić, Müller, Janković, Gregorc, Penezić 5, Krpež, Vegrelyuk 1, Zrnec. TRENER: Tone Tiselj.

PODRAVKA VEGETA: Žderić (5+0), Jelčić (5+0), Kapitanović (1+0); A. Čović, Kiridžić 4(1), Ž. Čović 2, Pongrac, Gaće (-), Damnjanović (-), Milanović Litre 2, Dragišić, Vidak 2, Maljak, Horvat 4, Pušić-Koroljević 6(3). TRENER: Neven Hrupec.

SEDMERCI: Krim Mercator 4(3), Podravka Vegeta 7(4).

ISKLJUČENJA: Krim Mercator 4 minute (Wörz, Trostensson), Podravka  Vegeta 0 minuta.