Podravka -Lokomotiva, veselje// Foto Ivo Čičin-MašanskerVeć dugo nismo vidjeli takvu borbenost kakvu je prikazala Podravka Vegeta (i Lokomotiva dok je mogla), kao u polufinalnoj utakmici na Završnici kupa na Festivalu rukometa u Umagu. Na trenutke Koprivničanke su vodile i 10 razlike, a pobijedile su s 23:17 (12:10). Bliži se ostvarenje i drugog zadanog cilja: osvajanje kupa (subota u 18,15 sati uz TV).

Podravka -Lokomotiva, veselje// Foto Ivo Čičin-MašanskerU početku Lokosice su bile te koje su imale prednost od gola, a Podravka Vegeta je tri puta izjednačavala. Treći puta Dežić kad je Podravka imala dvije igračice manje. Lokomotiva je nastavila, pa je vodila i sa po 2 gola razlike, ali ni u jednom trenutku nije bilo sumnje u spremnost Koprivničanki da uzmu stvari u svoje ruke. To je dogodila kad je Nemaškalo postavila 9:8 u sjajno odigranoj kontri cijele ekipe. Nakon 11:9 Vidak je promašila sedmerac i od onda gotovo da i nije pucala na gol.

Podravka - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-MašanskerOd 8. minute u igru je ušla Mirjana Milenković i na kraju poluvremena obranila je prvi sedmerac. Lokomotiva je do tada imala i promašaj sa sedam metara. Poluvrijeme je bilo 12:10, a u jednom trenutku Podravkina klupa se preplašila sudaca, jer je bilo dva puta po dvije minute za Krsnik i Vidak i četiri sedmerca protiv sebe.

Podravka - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-MašanskerTaj se broj do kraja susreta popeo na 12 za Lokomotivu, ali zabijeno je samo šest golova. Naime, u jednom nizu Podravkine golmanice su se izmjenjivale na sedmercima, pa je Jukić obranila dva, a Kapitanović i Milennković po jedan. Urnebes! Ulazak Milenković donio je prekretnicu u utakmici.

Podravka - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-MašanskerA da ne govorimo o Franković. Lana je igrala sjajno: nekako su se najboljima pokazale dvije cure koje odlaze iz Podravke, Milenković i Franković.

Podravka - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom poluvremenu razlika u korist Podravke Vegete se povećavala, a Lokomotva se održavala zahvaljujući agresivnosti na liniji u napadu i mnoštvu sedmeraca. Ne bi bilo pravedno da se ne spomene brobenost, požrtvovnost Dragice Džono i odlučnost Ekatarine Nemaškalo, golovi Nikšić s krila i s početka dva komada Dežić.

Pri kraju utakmice zbog tri isključenja diskvalificirana je Krsnik, a Selena Milošević, po liječničkoj preporuci, nije ni ulazila u igru.

Marina Razum na golu i Kajfeš u polju, uz udio Čalušić u sedmercima, bile su u Lokomotivi prepoznatljive. Podravka Vegeta je silovito ušla u finale, bez i jedne zamjerke, a kad te pobijedi takav suparnik, onda se i nema za čime žaliti. Lokomotiva će igrati za treće mjesto s gubitnikom susreta Zelina – Zamet.

U petak Podravka Vegeta ima slobodan dan. U subotu je u lovu za novim trofejom.

Podravka - Lokomotiva // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 1/2 FINALA KUPA

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 23:17 (12:10)

UMAG – Sportska dvorana Osnovne škole Marija i Lina. Gledatelja 300. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (obojica iz Mtekovića). Nadzornik HRS-a: Dubravko Konjuh (Rijeka).

PODRAVKA VEGETA. Jukić (-+2), Kapitanović (0+1), Milenković (9+2); Nikšić 3, Dežić 2, Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 2, Milošević, Džono 4, Nemaškalo 6(2), I. Mrđen, Papac, Drgaišić, Vidak 1, Fanković 5. TRENER: Goran Mrđen.

LOKOMOTIVA: Razum (9+1), Krmpotić (3+-): Krešić 2, Ljubičić, Tvorić 1, Adamić, Debelić 2, L. Kalaus, D. Kalaus 1, Oremović, Markov, Prevendar, Kragić, Živko 1, Čalušić 4(3), Kajfeš 6(3). TRENER: Silvio Ivandija.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(2), Lokomotiva 12(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 14 minuta (Krsnik 2+2+2, diskv. u 54′, Vidak 2+2, I. Mrđen 2), Lokomotiva 4 minute (Krešić, Debelić).

CRVENI KARTON: Dora Krsnik (Podravka Vegeta), tri isključenja, diskv. u 54′.

IGRAČICA UTAKMICE:Mirjana Milenković (Podravka Vegeta).