Napad Lokomotive, Sonja Bašić u zagrljaju obrane // Foto Ivo Čičin-MašanskerU 5. kolu Lige za prvaka 1. HRL za žene zagrebačka Lokomotiva zasluženo je slavila u Koprivnici: Podravka Vegeta – Lokomotiva 22:25 (12:11). Time su Lokomotiva i Sesvete Agroproteinka preuzele vodstvo na tablici s 8 bodova iz pet susreta, a slijede ih na 3. i 4. mjestu Podravka Vegeta i Trešnjevka s po 6 bodova. Lokomotiva je napravila veliki korak prema osvajanju naslova prvakinja Hrvatske, mada ne treba unaprijed reći da je sve gotovo.

Napad Podravke // Foto Ivo Čičin-MašanskerLokomotiva je igrala bolje, Podravka Vegeta – gore, lošije. Zagrepčanke su preuzele inicijativu od 40. minute, do tada su Koprivničanke bile u kakvoj-takvoj prednosti. Međutim, Lokomotiva je manje griješila, njene igračice bile su brže i hrabrije. Podravka Vegeta nema Kožnjak i Bašić, što je Lokomotivina pokretačka snaga. 

Vanjske igračice domaćih puno su griješile u dodavanju, a nisu imala ni rješenja ili šablonu kako proći pokraj Lokomotivine obrane, a promašivali su se i sedmerci u nekim trenucima kad se mogla napraviti razlika, koja bi psihološki ponijela igračice. Iako je bilo povika na suce, sve to spada u igru. Nisu suci krivi ni zaslužni. Sve je na trenerima i igračicama.

Napad Podravke, razmjena ''nježnosti'' // Foto Ivo Čičin-MašanskerLIGA ZA PRVAKA 1. HRL ZA ŽENE, 5. KOLO

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 22:25 (12:11)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja oko 700. Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek). Nadzornik: Marijan Mraz (Trnovec Bartolovečki).

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović (3+1), Milenković (6+1); Čović, Gavranić 2, Pongrac 3, Havić 3, Živković 5(4), Vukojević, Nemaškalo, V. Milanović Litre 3, Dragišić 2, Vidak, Trifunović 4(3), Poljak. TRENER: Goran Mrđen.

LOKOMOTIVA: Razum (5), Jelčić (5); Smiljanić, Grubišić 5, Oštarjaš, Krsnik, Gaće 1, Debelić, Kožnjak 5, Rajović 5, Horvat 4, Benko, I. Milanović Litre 1, Bašić 4(1), Milić. TRENER: Irfan Smajlagić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 9(7), Lokomotiva 4(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Havić 2+2, Trifunović), Lokomotiva 6 minuta (I. Milanović Litre 2+2, Milić).

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Lokomotiva). Obrana Lokomotive // Foto Ivo Čičin-Mašansker