FTC-Podravka-Vegeta // Foto bekefi.andras@fotosarok.huPodravka Vegeta provela se u 1. koli B grupe Lige prvakinja kao bos po trnju. Bilo je rezultatski, a i igrom, bolno: Ferencváros, FTC, pobijedio je 28:16 (13:5). Malo toga dobroga se može reći o igri Koprivničanki. Pouzdajmo se da će biti bolje. U nedjelju dolazi njemački Thüringer.

Ceremonija predstavljanja bila je uobičajena, FTC je imao brojnu pomoć s tribina, osobito onih najvatrenijih, a Podravka Vegeta 12 navijača pristiglih iz Koprivnice. Čuli su se kontra 2490 domaćih.

Direktorica Podravka s.d.d. na ceremoniji otvaranja predala je dar i čestitala rođendan Korini Karlovčan. Sedamnaest joj je godina tek.

Podravka Vegeta nastupila je kompletna, kod FTC-a nedostajala je golmanica Tomašević (ozljeda pete).

U početku Kapitanović ima dvije obrane s krila izgubljena lopta u napadu i Szucsanszki postiže gol, malo potom i Penna. Obrane Szikore i Kapitanović i gol Vidak, U 5. minuti 2:1. Prvi sedmerac za FTC realizira Szekerczes, 3:1. Već treća izgubljena lopta u napadu. Projektil Szucsanszki za 4:1 u 8. minuti. Szikora bilježi drugu obranu, a FTC dobiva drugi sedmerac. Opet Szekerczes i 5:1. Opet izgubljena lopta u napadu i treći sedmerac za FTC. Opet Szekerczes, ali Milenković brani. Mrđen poziva prvu minutu odmora u 12. minuti susreta.

Podravka se još nije otvorila u napadu, nema udaraca na gol, kombinacije se rasplinjuju zbog grešaka. Četvrti sedmerac puca Penna i promašuje. Na gol se vraća Kapitanović Nikšić promašuje, a suci dosuđuju i peti sedmerac, Szekerczes zabija, 6:1 u 15. minuti. Opet lopta izgubljena u napadu. Odbijenu loptu prihvaća Shatzl i već je velikih 7:1. U 16 minuta Koprivničanke su zabile samo jedan gol! Šesti sedmerac opet Szekerczes i zabija za 8:1. Konačno u 18. minuti Nemaškalo s krila smanjuje na 8:2. Potom, osvojena lopta i odmah prodana. Minuta odmora u 19. minuti. Podravkin napad potpuno je nemoćan, obrana FTC-a je agresivna, ali im i Koprivničanke lete u krilo i zagrljaj.

Vidak puca u Szikoru, Penna u kontri zabija za 9:2, koraci u napadu, Kapitanović brani, Džono zabija, Shatzl je isključena. Još jedna obrana Kapitanović, peta. Franković prvo u blok, a onda u gol – 9:4, 22. minuta. Kovascicz puca Kapitanović u lice, neugodno, ali šesta je obrana. Szikora bilježi sedmu, obranila je udarac Franković. Shatzl povisuje na 10:4, Szikora brani udarac Vidak, Maszaros zabija za FTC, Džono je isključena na dvije minute, 11:4 u 25. minuti. Szikora brani ulaz malo viđene Milošević, kosovski suci sude i sedmi sedmerac za FTC, 12:4.

Milošević je isključena na dvije minute, FTC korist i brojčanu nadmoć i Hornyak je prošetala do linije i povisila na 13:4. Solo Krsnik i 13:5. Szikora brani ulaz Milošević. Dvije sekunde do kraja FTC ima prekršaj za deveterac, lopta je dodana Ivani Kapitanović. Velika prednost FTC-a.

DRUGO POLUVRIJEME

U 2. poluvremenu prvi sedmerac za Podravku Vegetu puca Franković, Szikora brani. Zatim kontra Penne i 14:5. Milošević stativa, Džono, odbijena lopta i Nemaškalo smanjuje na 14:6. Zacsik povisuje, 15:6. Franković preko gola. Novi sedmerac za FTC i 16:6. Kapitanović ima sedmu obranu, a kontru Niškić brani Szikora.

Zacsik puca iz vana i pogađa, 17:6. Nikšić otima jednu loptu i s krila smanjuje na 17:7. Izgubljena lopta i 18:7 za FTC. Vidak smanjuje na 18:8. Lukacs s krila, 19:8. Nikšić loba i 19:9. Dobra akcija i Dežić smanjuje na 19:10. Zacsik zabija svoj treći gol i 20:10 u 43. minuti. Podravkin napad ne može se razviti kad trima igračicama lopta uzastopno ispadne iz ruke. Kontra FTC-a Szuscanski zabija svoj treći gol za 21:10. Minutu odmora zatražio je Mrđen.

Prva obrana Kapitanović u 2. poluvremenu u 38. minuti. Nakon sgtative Dežić iz napada FTC-a Szekeres zabija nisko, 22:10. Krsnik samnjuje na 22:11., ali FTCpovisuje na 23:11, no Krsnik uzvraća.

Iz drugog sedmerca za Podravku Dežić smanjuje na 23:13, a Krsnik malo zatim i na 23:14. Minuta odmora u 53. minuti.

Do kraja nije se dogodilo ništa revolucionarno. Dosta izmjena igračica na obje strane. Iz sedmerca na kraju Hafra posravlja konačni rezultat 28:16.

UTAKMICA 1. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

FTC RAIL CARGO HUNGARIA – PODRAVKA VEGETA 28:16 (13:5)

DABAS – OBO Arena. Gledatelja: 2498. Suci: Erdoan Vitaku i Arsim Vitaku (oba Kosovo). DELEGAT EHF-a: Nebojša Vujisić (Crna Gora).

FTC RAIL CARGO HUNGARIA: Szikora (11+1), Hlogyik (1+-); Szöllősi-Zacsik 4, Cifra, Szarka, Shatzl 2, Szucsánszki 4, Szekeres 1, Mészáros 1, Kovacsicz, Lukács 2, Pena Abaruea 2, Háfra 1(1), Hornyák 4, Szekerczés 7(6), Papne Szamoránsky. TRENER: Gabor Elek.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (7+0), Milenković (0+1); Nikšić 2, Dežić 3(1), Karlovčan, S. Šenvald, Krsnik 4, Milošević, Džono 1, Nemaškalo 2, I. Mrđen, Papac, Dragišić, Vidak 3, Franković 1. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: FTC Rail Cargo Hungaria 9(7), Podravka Vegeta 2(1).

ISKLJUČENJA: FTC Rail Cargo Hungaria 2 minute (Szekeres), Podravka Vegeta 4 minute (Milošević, Džono).

IGRAČICA UTAKMICE: Melinda Szikora (FTC)

U drugoj utakmici B grupe: Thüringer – Fleury Loiret Handball 27:27 (15:15).