Uoči kvalifikacija koje će se u Koprivnici igrati za manje od mjesec dana sve vas koji rado pratite rukomet s tribina, ali i ljubitelje i prijatelje kluba RK Podravke Vegete te ostale vjerne pratitelje želimo približiti sportskom terenu kao i igračkom kadru kojim klub raspolaže u ovoj sezoni. Ova serija članaka započet će uz mladu vratarku, Trogiranku Magdalenu Ećimović koja je u Koprivnici već drugu godinu. S rukometom je krenula u rodnom Trogiru još u osnovnoj školi te kasnije u klubu Split 2010. Svoju je karijeru nastavila graditi u najtrofejnijem hrvatskom ženskom rukometnom klubu Podravki Vegeti. Simpatična Magdalena je u Koprivnici već kao kod kuće, a pritisak koji je osjećala pri dolasku potpuno je nestao jer su je suigračice iznimno dobro prihvatile i uživa u svakodnevnim treninzima te uz profesionalni sport studira i sportski menadžment u Čakovcu.

Prvi dodir s loptom imala je baš u publici gdje je vjerno pratila svog oca koji je također igrao rukomet. Već je u vrtiću znala da će i ona jednog dana odabrati taj put i nije morala dugo čekati jer je s ozbiljnijim treninzima krenula već s osam godina. 

Na prvom sam treningu rekla da moram biti golman ili neću igrati rukomet i tako sam od prvog dana na ‘branci'(golu) – rekla nam je naša samouvjerena Megi koja je od malena znala što želi. To i ne čudi jer ova 20 – godišnjakinja svojom fantastičnom sportskom građom, motorikom i visinom obećava mnogo.

U svoje slobodno vrijeme kojeg je u vrijeme priprema manje Magdalena uživa u izlascima u kino, vožnjama biciklom te druženju i šetnji s prijateljima.

Istaknula je i kako ne može izdvojiti nekog ko joj je trenutno uzor u sportu, ali najviše ju fascinira jedan od najslavnijih ‘čuvara vratnice’ Thierry Omeyer i njegova duga vratarska karijera kao i sve što je postigao u životu. Kad analizira utakmice najčešće se ne oslanja na kvalitetu jednog igrača nego na sve tehničke detalje koje nastoji primijeniti i u igri.

Vrlo je zadovoljna atmosferom u klubu i kvalitetom priprema, a najveća joj je želja u ovoj sezoni prolaz u Ligu prvakinja zbog čega daje sve od sebe na pripremama.

Uživamo na pripremama i bez obzira na to što su uvjeti teški i prilično je vruće motivira nas raznolikost treninga i pristup kondicijskog trenera Bojana Goluba kao i trenera Zlatka Saračevića. Odlično je i što nema ozljeda, a za svu preventivu pobrine se naš fizioterapeut Bojan Savić. Jako sam zadovoljna i kako s nama radi trenerica vratarki Barbara Stančin i već sada vidim veliku razliku u odnosu na početak priprema – rekla je za kraj Megi jedna od čuvarica vratnice u novoj sezoni Podravke Vegete.

Magdalena 1

Magdalena 3

Magdalena 8

Magdalena 2

Magdalena 6

Magdalena 5