Andrea Čović na utakmici s Tvinom: opasna na liniji i u kontriPodravka Vegeta već je odigrala utakmicu 10. kola s TVIN Trgocentrom. Koprivničanke su u ponedjeljak navečer pobijedile s 42:18 (19:7). U sastavu nisu bile Tatari i Gaće, a Damnjanović, Milanović Litre, Jelčić, Horvat i Pušić-Koroljević ”grijale su klupu”, trener Neven Hrupec nije ih stavljao u igru.

I upravo zato je iznenađujuće velik broj gledatelja za domaću prvenstvenu utakmicu, njih oko 300, gledalo jednu simpatičnu rukometnu utakmicu i reviju mladih igračica s obje strane. Ta koliko-tolika ravnopravnost u uzrastu (naravno, ne kad su u pitanju Kožnjak, Petković, Havić, a i one nisu igrale cijelo vrijeme) donijela je zanimljivost. No, Podravkine alternacije jače su od Virovitičanki.

Čović, Pongrac i Kožnjak u napaduTreba pohvaliti Žderić za 14 obrana plus sedmerac, a u polju je Čović dala 10 golova, a odlično su igrale Pongrac (8), Vidak (za kratko vrijeme 6 prekrasnih golova), Dragišić (6). Kapitanović je za kratko vrijeme obranila četiri lopte, a u listu strijelaca upisala se i Havić (3), ali i Gvoić (2) i Šenvald (1). Visoka Zečević (5) i uz nju Mikulić (4) bile su najaktivnije kod TVIN Trgocentra. Trener Željko Poljak nema igračice s iskustvom, ali sigurno će napredovati ako će ga slušati što im sugerira.

Sutra, u utorak 8. studenoga, Podravka Vegeta je u 20 sati gost Orijent Presoflexa u Rijeci u 11. kolu. Podravka Vegeta nastavlja prvenstvo 12. kolom 14. siječnja iduće godine.

UTAKMICA 10. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – TVIN TRGOCENTAR 42:18 (19:7)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 300. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Jelena Vujić (Zagreb).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (14+1), Jelčić (-), Kapitanović (4+0); Čović 10, Kožnjak 3, Pongrac 8(1), Šenvald 1, Petković 3, Gvoić 2, Damnjanović, Milanović Litre, Dragišić 6, Vidak 6, Havić 3, L. Horvat, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

TVIN TRGOCENTAR: Majkovčan (-), Poljanac (5+0); Smiljčić, Šutalo 1, Galetić, A. Horvat, Štefanec 3, Aurer, Miočinović 2(1), Zečević 5, Mikulić 4, Sabo, Obžetić 3. TRENER: Željko Poljak.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 1(1), TVIN Trgocentar 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Šenvald 2+2+2), TVIN Trgocentar 2 minute (Miočinović).

CRVENI KARTON: Šenvald (60′ – treće isključenje).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Čović (Podravka Vegeta).