Kako smo i najavili predstavit ćemo sve igračice uoči kvalifikacijskih utakmica za EHF Ligu prvakinja. Jedno novo i zanimljivo lice u RK Podravka Vegeti je Maria Holešova, slovačka reprezentativka. 

25-godišnjakinja Slovakinja Maria je u rukometu ozbiljno od svoje 10. godine . Bila je to ljubav na prvi pogled pa se nije tražila u drugim sportovima. Njezin prvi klub bio je MHK Bytča odakle je 2012. otišla u Iuventu Michalovce, klub u kojem je provela 6 godina i ostvarila impozantne rezultate. Šest godina su bile prvaci Slovačke lige i 6 puta su osvojile kup te četiri puta naslov prvaka u Češko-slovačkoj ligi. Za nju govore i statistike koje ju uvrštavaju u drugog strijelca zajedničke Češko-slovačke lige sa 196 postignutih golova, od čega je 129 bilo iz kontranapada.

Mirna i simpatična Maria u slobodno vrijeme najviše voli šetnje sa svojim dečkom i psom Tysonom. Maria također radi jako puno na sebi i u svoje slobodno vrijeme ide u teretanu, a najviše se opušta uz glazbu i uživa u krajolicima za nju novog i mirnog okruženja.

Grad Koprivnica u kojem sam tek mjesec dana mi se sviđa jer nije prenapučen, a trenutno se još prilagođavam na veliku životnu promjenu. Što se tiče obitelji, od njih sam se odvojila već sa 17 godina i nedostaju mi kao i prijatelji no svjesna kako je to teret s kojim se nosi svaki profesionalni sportaškazala je Maria. 

Posebna je naša Maria i zbog predivnih tetovaža koje ponosno nosi.

Moja najveća želja u djetinjstvu bila je tetovaža i od malih nogu sam govorila roditeljima da je želim napraviti.Prvu sam napravila s 18 godina, a trenutno ih imam 27 i definitivno imaju veliko značenje u mom životu, ali što mi točno znače i zašto su tu ne želim otkrivati jer je to nešto o čemu govorim samo bliskim ljudimarekla nam je Maria.

Fakultet nije upisivala zbog velikog angažmana u sportu, ali sport je njezin život i jednog bi dana voljela biti fitness trenerica. Iako su putovanja dio sporta najviše voli zaigrati na domaćem terenu, zbog publike i atmosfere. Njezin je uzor je Uwe Gensheimer, a prije utakmica nema nikakve rituale.

Smatram kako je najnužnije posložiti sve u glavi i dati sve od sebe – što Maria uistinu i čini kad je vidite na terenu.

Svojim najvećim uspjehom u životu smatra dolazak u Koprivnicu u RK Podravka Vegetu, a najveća joj je želja zaigrati u Ligi prvakinja koja ih očekuje ako prođu kvalifikacije 8. i 9. Rujna 2018. godine.

Maria 2

Maria 1

Maria 3

Maria 5

Maria 4