Mediteranke 2011. // www.rk-dalmatinka.hrTalijanski Mestrino bio je proteklog tjedna domaćin sedmom po redu Mediteranskom prvenstvu u rukometu za kadetkinje. Sudjelovalo je samo osam reprezentacija i natjecanje se odvijalo bod sustavom, svatko sa svakim. Hrvatska je peta. Golmanica Podravke Vegete Ivana Kapitanović proglašena je najboljom vratarkom 7. mediteranskih igara u Mestrinu. Čestitamo.

Iz Podravke su u reprezentaciji bile Kapitanović, Dragišić i Božić. Izbornik je bio Edo Šmit iz Rijeke, trenerica vratara Ljiljana Borozan (Sinj) i kondicijski trener Valter Vuleta.

REZULTATI NAŠE REPREZENTACIJE: Hrvatska – Francuska 24:19, Hrvatska – Crna Gora 11:18, Hrvatska – Turska 20:23, Hrvatska – Slovenija 11:13, Hrvatska – Italija 31:7, Hrvatska – Tunis 21:13, Hrvatska – Portugal 19:19. Susret za 5. mjesto Hrvatska – Turska 24:17.
KONAČNI REDOSLIJED: 1. Portugal, 2. Slovenija, 3. Francuska, 4. Crna Gora, 5. Hrvatska, 6. Turska, 7. Italija, 8. Tunis.

Ivana Kapitanović prima nagradu”Uz puno oscilacija naša reprezentacija ostvarila je tri pobjede, tri poraza i jedan neriješeni rezultat, pa je u kasnijem razigravanju za 5. mjesto bila bolja od Turske rezultatom 24:17. Inače, u skupini naše su izgubile od Turske 20:23, a jedini izjednačen rezultat ostvarile su protiv Portugala, novog – starog prvaka. Naime, kadetkinje Portugala uspješno su obranile naslov najboljih na Mediteranu osvojen prošle godine u Pločama. Naše su u skupini bile bolje i od kasnije brončane Francuske. Kao i prošle godine kadetkinje su slabo odigrale protiv vršnjakinja iz Slovenije i Crne Gore. U Italiji se ponovilo finale iz Ploča, međutim Slovenija nije uspjela napraviti korak više. Svakako da je obrana srebra novi uspjeh za slovenski ženski rukomet, a Hrvatska je dvije stepenice niže, nije uspjela obraniti pločansku broncu i to je kratko i jasno rečeno – neuspjeh. Očekivalo se više od ove generacije, u najmanju ruku barem jedno od mjesta na pobjedničkom postolju. Ipak je tu podosta igračica s iskustvom seniorskog prvoligaškog rukometa, jer da se radi o hrvatskoj Prvoj ligi, ali je činjenica da je to najviši razred našeg ženskog rukometa. Ili su možda ovom neuspjehu kumovale neke druge okolnosti, koje su nadamo se poznate Savezu i stručnom stožeru pa će ih oni valjda locirati i riješiti”, piše www.rk-dalmatinka.hr, odakle prenosimo podatke o prvenstvu.