Da su žene itekako važne u sportu Rukometni klub Podravka dokazuje svakog dana. Isključivo ženski rukometni klub u kojem trenira dvjestotinjak djevojčica dok je u prvoj ekipi trenutno aktivna 21 igračica uključujući priključene djevojke iz druge ekipe. Za logistički i organizacijski dio kluba zadužene su također žene, njih ukupno šest. Za zdravlje igračica pak brine mlada i talentirana fizioterapeutkinja. U redovima prvotimki neke su igračice i supruge i majke, a neke će to tek postati i svakodnevno se nose s raznim sportskim i životnim izazovima. U organizacijskom dijelu također su sve zaposlenice ujedno i supruge i majke.  Tu je i omladinski pogon u kojem također imamo četiri trenerice koje svakodnevno rade i razvijaju potencijal kod najmlađih djevojčica i djevojaka. Može se reći kako se radi o velikom sportskom kolektivu u kojem vladaju žene, a svi oni koji su zaposleni u sportu znaju koliko je to izazovno i dinamično okruženje svakog dana.

Naporni treninzi, ozljede, česta putovanja i vrlo malo odmora s obzirom na tempo utakmica itekako utječu na naše žene. Bez obzira na to one svakodnevno podnose napore i tempo života u kojem usklađuju sve svoje druge obaveze. Profesionalni sport uistinu zahtijeva puno odricanja, povremeno odvojenog života što ovu profesiju čini specifičnom jer djevojke i žene u profesionalnom sportu 24 sata dnevno rade na sebi i čine nemoguće za uspjeh. Unatoč svemu, uvijek su nasmijane, izvlače iz sebe i posljednje atome snage za ekipu, za zajedništo i za pobjedu. Pobjeda i napredak su ono što ih motivira i što ih svaki dan tjera da budu još bolje.

Iz svih tih razloga, svakog dana smo zahvalni i svjesni da su žene te koje mogu pokretati svijet svojom snagom, hrabrošću, skromnošću, napornim radom i da baš uvijek i svaki dan moramo biti zahvalni što ih imamo.

Stručni stožer RK Podravke na čelu s trenerom Goranom Mrđenom je u povodu Međunarodnog dana žena darivao sve prvotimke koje itekako krase sve ove spomenute osobine. Raskošni jaglaci u duginim bojama zamirisali su dvoranom i izmamili osmijehe na lica naših cura.