Rukometašice Podravka Vegete ove će nedjelje odmjerit snage s francuskim Metzom.

Metz Handball kao klub postoji 52 godine te je jedan od najuspješnijih ženskih klubova u povijesti Francuske. Do sada su francusku Ligu osvajali 23 puta, francuski Kup devet puta te sedam puta League de Cup. Prošle su sezone igrali Final 4 Lige prvakinja u Budimpešti na kojem su zauzeli četvrto mjesto nakon poraza od Rostov-Dona i Vipers Kristiansanda.

Trener Metz Handballa je Emmanuel Mayonnade, koji je ujedno i izbornik nizozemske reprezentacije. Prošle sezone primio je nagradu za najboljeg trenera Lige prvakinja te je čak četiri puta primao nagradu za najboljeg trenera francuske Lige. U svojoj karijeri ima i pehar za osvojen EHF Challenge Cup. Mayonnade je jasno istaknuo cilj da Metz u prvih šest utakmica Lige prvakinja uzme čim više bodova.

Emmanuel Mayonnade (Foto: Metz Handball)

Metz je ekipa koja mene osobno oduševljava. Igraju moderan i brz rukomet te su s pravom jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka ove sezone – rekao je trener Podravka Vegete Zlatko Saračević.

Trener Saračević osvrnuo se i na igrački kadar Metza.

Od igračica se svakako ističe njihova kapetanica Grace Zaadi koja je jedna od najboljih igračica svijeta. Pojačali su se dolaskom Louise Burgaard koja je prošle godine igrala za Ikast te Olga Perederiy koja je u Metz stigla iz Krima. I ostatak ekipe je kvalitetan, a nedostaje im jedino Xenia Smits koja je ozlijeđena – ispričao je Saračević.

Grace Zaadi, Olga Perederiy i Louise Burgaard (Foto: Metz Handball)

Spomenimo još da za Metz igra reprezentativka Hrvatske i bivša Podravkašica Ivana Kapitanović. Susret Podravka Vegete i Metza možete pratiti u izravnom prijenosu na Drugom programu HRT-a s početkom u 16:55 sati.

Ivana Kapitanović (Foto: Metz Handball)