Andrea Čović // Foto Mirko Lukavski, Glas Podravine, KoprivnicaIzbornik ženske juniorske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić radi priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo sazvao je kontrolno okupljanje juniorki u Ivanić Gradu od 20. do 24. travnja. Iz Podravke Vegete pozvane su Kapitanović, A. Čović i Dragišić te Vidak, koja je do ljeta na posudbi u Zelini.

Iz Zeline je pozvana i Jukić, iz Lokomotive najviše (5), Razum, M. Milić, Krsnik, Vučković i Pasarić, iz Zameta Debelić, Plahinek i Toto, potom Žuliček (Umag), I. Ježić (Koka), Konta (Orijent Presoflex), Jakara (Sesvete Agroproteinka) i Sabljak (Trešnjevka). U pričuvi su Sanader (Dalmatinka), Vukojević (Zelina), Masnić (Sinj) i Milosavljević (Orijent Presoflex).

U povodu ove akcije Nenad Šoštarić je rekao:

– Ovo je redovno kontrolno okupljanje. Trebali smo ugostiti reprezentaciju

Rumunjske i odigrati s njima nekoliko susreta, međutim Rumunjska je u posljednji tren otkazala. Sve druge reprezentacije, koje smo kontaktirali u zadnjih nekoliko dana, već imaju dogovorene susrete. Preostaje nam dogovoriti  barem dvije utakmice s nekom od naših prvoligaških ekipa. Ovo okupljanje je dosta važno, radi se o posljednjem okupljanju uoči travanjskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje igramo u Srbiji. Naravno da se želimo kvalificirati, ali problem je u preklapanju termina tih kvalifikacija s terminom polufinala Challenge cupa u kojem ćemo imati predstavnika. Naravno, želja nam je pomaknuti polufinale Challenge cupa kako ne bismo u Srbiju išli oslabljeni. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti, u suprotnom će biti teško se kvalificirati, jer ćemo biti bez nekoliko igračica iz prve postave i jednog trenera. Bez obzira na to, na ovom ćemo okupljanju raditi na tehničko-taktičkim elementima igre u napadu i obrani, s naglaskom na napad na zonu 6-0, jer nam sve suparnice u Srbiji igraju upravo tu obranu.