Jelena Živković u skoku // Foto Ivo Čičin-MašanskerMađarska prvoligaška ekipa Érd uzvratila je prijateljski susret Podravki Vegeti. Završilo je neriješeno 30:30 (16:18). Obje ekipe igrale su borbeno, ali se i dosta griješilo, što je za početak priprema i razumljivo. Na obje strane istaknule su se golmanice, tj. s Podravkinog gledišta u odnosu na prošlu sezonu vidljiv je napredak. Nakon susreta odigrana je i kraća trening utakmica bez bilježenja golova.

 

Milenković brani ''zicer'' Kisfaludy // Foto Ivo Čičin-Mašansker Sastav Podravke Vegete imponira. Jasno da akcije još nisu uhodane, a premalo pažnje u obrani, kao i promašivanje zicer i gubljenja lopti (a to se odnosi i na Érd) normalno je u početnoj fazi priprema i ne bi bilo fer bilo što detaljnije već sada analizirati. Treneri su ti koji uočavaju i popravljaju stvari.

No, može se reći da je uložila veliki trud Tatari, da je u Nikšić dobiveno dobro desno krilo, da je vanjska linija vrlo opasna, osobito kad su raspucane, kao što su bile večeras, Živković, Elez, Trifunović. I tako dalje.

Živković visoko leti // Foto Ivo Čičin-MašanskerÉrd ima dobre pojedinke u golmanici Janurik, Anni Kovacs, Barbari Palos-Bognar, visokoj tamnoputoj Signate i nesuđenoj Podravkinoj igračici, Katarini Krpež (nisu ostvareni dogovori o prijelazu za novu sezonu).

Kao i na prijateljskoj utakmici u Érdu, dodatak od tri puta po pet minuta poslužio je da zaigraju sve igračice iz zapisnika i to je dobra praksa dvaju klubova, ali i korisna praksa u pripremnom razdoblju.

Došli su i gledatelji i njima hvala na dolasku.

PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

PODRAVKA VEGETA – ÉRD 30:30 (16:18)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 130. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (oba Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (13+0), Milenković (6+0); Čović 5, Niškić 3, Živković 6(1), Džono 1, Nemaškalo 4, Mrđen, Papac, Vidak 1, Oremović, Maljak, Tatari 3, Trifunović 4(1), Elez 3. TRENER: Goran Mrđen.

ÉRD (vodstvo ekipe zamolilo je da se ne objavljuju golovi): Janurik (12+0), Oguntoye (2+-); L. Szabo, Kisfaludy, Palos-Bognar, Signate, Kostiukova, Krpež, Zakacs, Mlinko, Mester, Nick, Benkovich, Kocsis. TRENERICA; Edina Szabo.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 2(2), Érd 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Nikšić 2+2), Živković 2), Érd 6 minuta (L. Szabo, Mester, Benkovich).

Dragica Džono postiže svoj prvi gol za Podravku Vegetu // Foto Ivo Čičin-Mašansker