Mi smo prvaci // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta pobjedom nad Ženskim akademskim rukometnim klubom (ŽARK) Split u odgođenoj utakmici 22. kola 1. HRL za žene i teoretski je osvojila još jedan naslov prvakinja, obranivši pri tom i prošlogodišnji naslov. U maloj dvorani Sportskog centra Gripe u Splitu rezultat utakmice ŽARK Split – Podravka Vegeta je 15:33 (4:17).

Veselje: Za Dragicu Dora nije teška // Foto Ivo Čičin-MašanskerDo kraja prvenstva 2015/16. ostala su još samo dva kola u kojima je Podravka Vegeta najprije domaćin Đakovu na zadnjoj ovosezonskoj utakmici pred domaćim gledateljima u subotu 30. travnja, a zatim gost Zameta 7. svibnja. Iza toga slijedi Završnica Kupa Hrvatske na Festivalu rukometa u Umagu od 12. do 14. svibnja.

Tako je završila mini turneja u Dalmaciji iz koje su Koprivničanke ponijele sva četiri boda. Dan ranije, u subotu, pobijeđen je mlađi Splitski klub Split 2010 s 30:15 (16:6), a u nedjelju starija sestra ŽARK Split, klub sjajne tradicije, ali, nažalost, pri dnu prvenstvene ljestvice.

ŽARK Split - Podravka vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerI još nešto: nakon utakmice domaćin je ugostio Podravku Vegetu na večeri u konobi More. Bio je to uzvrat Koprivničankama za istu gestu učinjenu Splićankama u Koprivnici.

O utakmici za uvod: deset minuta prije početka, taman kad je na razglasu objavljeno vodstvo Hajduka na Poljudu kontra Rijeke od 1:0 u dvorani se skupilo 26 ljubitelja rukometa. Kad je na Poljudu bilo 1:1 nabrojili smo skoro 50 gledatelja. Nažalost, ženski rukomet u mnogim sredinama ne kotira visoko. U Koprivnici je još sjajno.

ŽARK Split - Podravka vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerI još; na golu Splita je Julija Kapitanović, a na vratima Podravke Vegete Ivana Kapitanović – dvije sestre. Domaćin je prije utakmice darivao svoje dvije igračice za rođendan: Miljenka Macan i Marina Banović. Lana Franković bila je samo u zapisniku, ozlijeđen je gležanj, namješten je, ali prava dijagnoza slijedi nakon povratka u Koprivnicu.

U utakmici u kojoj se unaprijed znao pobjednik nije bilo nikakvih dilema, a na terenu su se izredale sve igračice obje ekipe. Golove nisu zabile jedino Milošević i Papac (ali je Iva imala dvije stative), a Franković je bila upisana u zapisnik, ali nije igrala. Jukić je branila cijelu utakmicu i odlično je obavila posao.

ŽARK Split - Podravka vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerODGOĐENA UTAKMICA 22. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

ŽARK SPLIT – PODRAVKA VEGETA 15:33 (4:17)

SPLIT – Mala dvorana Sportskog centra Gripe. Gledatelja: 50. Suci: Ivan Grbavac i Siniša Ravlić (obojica iz Vrgorca). Nadzornik HRS-a: Boris Bukurov (Trogir).

ŽARK SPLIT: J. Kapitanović (1+0) Lonac (5+0); Sikirica, Macan 4(3), Prnjak, Šarić, Glavan 1, Pintar 2, Lerotić, Krželj, Mikšić, Plazibat 1, Banović 1, Ercegović 3(1), Boras 3, Balić. TRENER: Ante Plazibat.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (17+0), I. Kapitanović, Milenković; Nikšić 2, Dežić 5(1), Karlovčan 2, S. Šenvald 2, Krsnik 2, Milošević, Džono 3, Nemaškalo 5(1), I. Mrđen 5, Papac, Dragišić 6, Vidak 1, Franković. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: ŽARK Split 4(4), Podravka Vegeta 2(2).

ISKLJUČENJA: ŽARK Split 2 minute (Macan), Podravka Vegeta 4 minute (Milošević, I. Mrđen).

IGRAČICA UTAKMICE: Antonia Jukić (Podravka Vegeta).