Michalovce, Podravka Vegetaa za vrijeme himni // Foto Ivo Čičin-MašanskerU petak navečer počeo je 22. memorijalni turnir Tomaša Jakubča u Chemkostav areni u mjestu Michalovce u Slovačkoj. U prvoj utakmici, pred oko 400 gledatelja (svi s plaćemim ulaznicama, Slovaci su čekali u redu na kupnju karata), rumunjski Baîa Mare pobijedio je domaćina, Iuventu Michalovce, s 32:30 (18:16). Utakmicu su s tribina promatrale rukometašice mađarskog Debrecena i hrvatske Podravke Vegete, koje igraju međusobno u subotu u 10 sati.

Michalovce i Baîa Mare za vrijeme himni // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta do Michalovca putovala je Podravkinim autobusom nešto manje od 10 sati, a odmah po dolasku rukometašice su otišle u dvoranu da pogledaju suparnice u budućim utakmicama: s Iuventom Michalovce Koprivničanke igraju u subotu u 16,30, a s Baîa Mare u nedjelju u 12 sati.

Ozlijeđena je Alison Pineau // Foto Ivo Čičin-MašanskerNeuobičajeno za klupske turnire na početku utakmice svirane su himne obiju zemalja. Obje ekipe imale su snage za trku tokom cijele utakmice, djevojke su iskazale brzinu, ali i brzopletost. Iuventa se dobro nosila s favoriziranom ekipom Baîa Mare u kojoj je zaigrala internacionalka, Brazilka Aleksanda Do Nascimento, a upečatljiv dojam pristupom, igrom i golovima (7) ostavila je prinova Rumunjki Katarina Ježić. Već u samom početku ozlijedila se nova zvijezda u rumunjskoj ekipi Alison Pineau.

Michalovce -Baîa Mare // Foto Ivo Čičin-MašanskerUvjeti za igru su izvanredni, dvorana je prikladno ohlađena (inače je temperatura u Michalovcima oko 36), hotel Mousson sa četiri zvijezdice vrlo je ugodno mjesto boravka.

Michalovce -Baîa Mare // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta se polako kompletira. Jedino će golmanica Mirjana Milenković još uvijek samo vježbati u teretani. Turnir će dobro doći za uigravanje nove ekipe.