Oštećena opram // Foto Ljerka VreskSreća je da imamo i staru sportsku dvoranu. To što je za vrijeme utakmice Podravke Vegete i Dalmatinke u igralište curkala voda s krova nije nikakva senzacija. Tamo to curi više od 40 godina, a da se nikako nije mogla naći ”pomirba materijala”, tj. spoj između krovne metalne i pleksiglas konstrukcije. Uz partfiš i krpu i brisanje tokom susreta mogla se odigrati utakmica, a i nastavilo se trenirati u njoj, jer je novije izdanje gimnazijske sportske dvorane opetovano pokazalo da je nešto trulo u podzemlju i da bi sve to bilo bolje da se ne istinski ne ostvaruje ona uzrečica ”drž’ vodu dok majstori ne odu”.

Zajednička klupska prostorija sušionica // Foto Ljerka VreskPokraj svih nevolja koje donosi poplava Hrvatskoj, pa i Podravini, ovo izgleda trivijalno, nevažno, ali život se sastoji i od sitnica, dobih i loših. Dobro je da imamo lijepu dvoranu, ali je loša činjenica da je u nekim dijelovima sportske dvorane ipak na vidjelo izašao fušeraj. Bilo bi dobro da građani saznaju što se poduzelo nakon ranija dva prodora vode manjeg intenziteta i hoće li mnogo hvaljena dvorana postati atraktivnija za fotoaparate kad je pod vodom nego bez nje?!

Dokumentacija je načeta vodom // Foto Ljerka VreskDo iduće utakmice u Koprivnici sve će se osušiti, možda se prozrači i miris kanalizacije koji se širi svlačionicama i kancelarijama, a možda će se napraviti i klupski planovi kako u svlačionicama i kancelarijama napraviti nekakvi ”prvi kat” do kojeg neće moći doprijeti iznenadi nalet kanalizacijske, slivne i podzemne vode, što li to već jest! Pa da ne stradavaju oprema, aparature i dokumentacija u vodi visokoj 20-ak centimetara. Ako vlasnik ne poduzme mjere za spašavanje velebne i za oko lijepe građevine.

U svlačionicama oprema je plivala // Foto Ljerka VreskPrije i poslije i u međuvremenu najam se naplaćuje. I obračunavaju se zatezne kamate. Bilo suho ili mokro!

Zasad bi bilo dobro upotpuniti sportsku opremu s 30-ak pari gumenih čizama. Nikad se ne zna…

Urednik www.rk-podravka.hr Ivo Čičin-Mašansker

Fotografije mobitelom snimila Ljerka Vresk