Mini rukomet Križevci // Foto Adela Šimunic SmiljanecTRENERI SURADNICI // Tekst Nenad Smiljanec, foto Adela Šimunic Smiljanec

Podravka 5, djevojčice rođene 2006. i 2007. u nedjelju 27. studenoga u Križevcima odigrala je treći krug Rukometne lige Regije sjever (RLRS) mini rukomet. Na turniru snage odmjerile su s ekipama KTC-a iz Križevaca i Zrinskog iz Čakovca.

Rezultati utakmica

KTC – Podravka 2 7:2
Zrinski – Podravka 1 5:4
Podravka 2 – Podravka 1 1:3
Zrinski – Podravka 2 16:3
Podravka 1 – KTC 5:5

U trećem krugu djevojčice Podravke 5 nisu bile na razini dosad prikazanih igara. Kao i na prethodnim turnirima pokazale su borbenost i htijenje, ali ovoga puta uz previše promašaja, netočnih dodavanja i zbunjenosti, što nije moglo dovesti do pobjede. Tako su u nedjelju, od početka treniranja rukometa i igranja mini rukometa, prvi puta osjetile gorčinu poraza.

Mini rukomet Križevci // Foto Adela Šimunic SmiljanecNo, kod djece tog uzrasta je amplituda od odličnih do loših igara sasvim normalna pojava te je za očekivati da će ih biti još u njihovom rukometnom razvoju i sazrijevanju. Najvažnije je, da se iz ovog turnira izvuče pouka kako je svaka nova utakmica novo dokazivanje, a svako novo natjecanje nova borba.

Bez obzira na nešto lošiju prezentaciju u mini rukometu opći dojam je popravila utakmica rukometa protiv ekipe KTC-a. Djevojčice su pokazale da ih loša igra iz mini rukometa nije obeshrabrila već su tu utakmicu odigrale s guštom. Ekipa Podravke 5 odigrala je s dvije postave u kojima su gotovo sve djevojčice dobile priliku pokazati svoju snalažljivost u pravom rukometu. Na oduševljenje roditelja, koji ih vjerno prate i podržavaju u njihovim nastupima, pokazale su vrlo lijepu igru, čak i više od očekivanog s obzirom na to da se s rukometnom loptom druže samo godinu dana. Bilo je tu šuteva izvana, prolaza, proigravanja na crtu te borbene i agresivne obrane.

Djevojčice čeka još jedan krug mini rukometa, a onda prelaze iz dječje igrice na pravi rukomet u kojem očito više uživaju pa su se iz Križevaca vratile u svoju Koprivnicu sa zdravim dječjim veseljem i smijehom u autobusu.Mini rukomet Križevci // Foto Adela Šimunic Smiljanec