Veselje u busuTRENERI SURADNICI // Tekst i slike Nenad Smiljanec

Podravka 5, djevojčice rođene 2006. i 2007. godine, u sezoni 2016/2017. su u nedjelju 23. listopada u Čakovcu odigrale prve službene utakmice za svoj klub. Uz dvije ekipe Podravke 5, koje su nastupale pod nazivima Podravka 1 i Podravka 2, nastupile su i ekipe KTC iz Križevaca te domaćin Zrinski.

PoziranjeVesele i nasmijane i pune iščekivanja, s ponešto treme, djevojčice Podravke 5 krenule su na svoj prvi službeni nastup u Čakovec. Ždrijeb je htio da prvu utakmicu međusobno odigraju Podravka 1 i Podravka 2. Već na samom početku utakmice bilo je vidljivo uzbuđenje i trema kod djevojčica, jer su većinu susreta djelovale zbunjeno. No, bez obzira na to, nije izostalo borbenosti i htijenja za igrom i dokazivanjem, kako u međusobnoj utakmici tako i u sljedećim susretima s drugim ekipama.

PoziranjeEkipa Podravke 1 je u utakmicama s KTC-om i Zrinskim ostvarila pobjede, a ekipa Podravke 2 je u obje utakmice poražena. Neiskustvo igranja ovakvih turnira mini rukometa kod djevojčica iz Koprivnice rezultiralo je teškim snalaženjem u pojedinim fazama igre te nesmotrenim pogreškama koje su dovodile do isključenja igračica, a što su protivnice znalački koristile i postizale golove s igračicom više te utakmicu dovodile u neizvjesnost. Navedeno je pogotovo bio slučaj kod ekipe Podravka 1, no unatoč svim nevoljama, ostvarene su sve tri pobjede.

Mini rukomet ČakovecRezultati mini rukomet 2006/ 2007:

Podravka 1 – KTC 10:8

Podravka 1 – Zrinski 8:7

Podravka 1 – Podravka 2 5:2

Podravka 2 – KTC 4:13

Podravka 2 – Zrinski 1:8

Uz veliku podršku roditelja s tribina, djevojčice stječu iskustvo igranja službenih turnira, a najvažnije je da se vrate kući s lijepim rezultatom i pjesmom u autobusu.