Miranda Tatari u naručju Lidije Horvat i fizioterapeuta Bojana Savića // Foto Robert ŠoštarićKapetanica Podravke Vegete i hrvatske rukometne reprezentacije Miranda Tatari doista nema sreće. Bila je u vrhunskoj formi i pokretač igre Podravke Vegete u Ligi prvakinja, a ozljeda na utakmici sa Clujom udaljit će je s rukometnih terena do kraja veljače. Magnetska rezonanca obavljena je danas, u ponedjeljak, u Zagrebu u Dijagnozi 2000.

– Magnetska rezonanca utvrdila je puknuće prednjeg križnog ligamenta i otkrhnuće lateralnog (bočnog) meniska. Da je samo ovo zadnje, ne bi smetalo. No, svejedno usput će se očistiti i taj dio koljena. Zajednički naš dogovor, trenera, Mirande i mene, je da se ide što prije na operaciju, ona će biti već ovoga tjedna, ali ne zna se još gdje. Odlučit ćemo u zajednici s klupskim liječnikom – rekao je fizioterapeut Bojan Savić.

BRŽI OPORAVAK ZBOG SNAŽNE MUSKULATURE

Ako se čini da je to dugački oporavak, Bojan Savić nam je rekao:

– Bit će to brži oporavak nego što bi inače bio, i to zbog čvrste Mirandine muskulature. Zato smo vam dali vremenski najlošiju prognozu. Bude li drugačije, oglasit ćemo se.

Za Mirandu Tatari to znači izostanak s obje preostale utakmice Lige prvakinja s Györom kod kuće i Krim Mecatorom u gostima, Europskog prvenstva u Srbiji u prosincu, te prve utakmice Kupa kupova ili drugog kruga Lige prvakinja, zavisno od Podravkina plasmana.

Za klub će to vjerojatno značiti, ako ambicije i dalje ostanu visoke, popunjavanje Mirandinog mjesta kvalitetnom igračicom, jer Sanja Damnjanović ne može sama voditi igru 60 minuta.

No, o tome će se izjasniti trener, stručna komisija kluba te Upravni odbor.