Srednja vanjska igračica je ugovor potpisala na tri godine

U novoj sezoni će se redovima Podravka Vegete pridružiti mlada i talentirana juniorska reprezentativka Austrije, Ana Pandža koja je ugovor s Rukometnim klubom Podravka potpisala na tri godine.

Osamnaestogodišnjakinja u aktualnoj sezoni nosi dres austrijskog Hypa gdje igra posljednjih dvanaest godina. Ovo je njezina druga sezona u prvoj ekipi s kojom je osvojila austrijski kup. Primarno igra na poziciji srednjeg vanjskog, a posebnu je pažnju privukla na sebe na Europskom prvenstvu za juniorke 2021. gdje je okrunjena titulom igračice utakmice u utakmici s Hrvatskom no svojim je talentom iskakala još kao kadetkinja u austrijskim reprezentativnim redovima. Njezin klub Hypo koji posljednjih sezona uglavnom igra Europsku ligu u protekloj sezoni s dva poraza od španjolskog kluba Balonman Atletico Guardes nije uspio izboriti nastavak u drugom po jačini europskom natjecanju.

”Uvijek mi je bio cilj igrati u Hrvatskoj jer mi je tata iz Hrvatske, a to je bila i njegova želja. Kad je došao poziv iz Podravke odmah sam znala da želim doći i da je to nova prilika da zaigram na međunarodnoj razini i pokažem što mogu. Prema nekim mojim razmišljanjima, hrvatska liga je i puno jača od austrijske lige, a još veće značenje za mee imaju europske utakmice”, rekla je Ana.

Iako živi u Austriji njezini korijeni su u Hrvatskoj, odakle joj je otac, točnije u Dugom Selu gdje često posjećuje svoju rodbinu. Anina je obitelj pravi primjer sportske obitelji otac joj je bio nogometaš, a sestra Katarina je također u profesionalnom rukometu i trenutno igra za Metzingen dok je najmlađa sestra također već šest godina u rukometu. Izuzetno nam je drago da će nam se u novoj sezoni priključiti ova mlada talentirana igračica i vjerujemo da će svojim odličnim igrama razveseljevati publiku. Ani želimo da se što bolje prilagodi u novoj sredini te da ju u nastavku karijere zaobilaze ozljede da može u potpunosti uživati u svojoj velikoj ljubavi, rukometu. Dobro nam došla, Ana!

Foto: Ivan Brkić