Trećeg dana natjecanja na Mediteranskom prvenstvu u Podgorici mlađa kadetska hrvatska ženska reprezentacija doživjela je dva poraza. U jutarnjem dijelu programa naše mlade rukometašice poražene su od Rumunjske 21:12, a poslije podne su izgubile i od domaćina Crne Gore 18:15. Tako je Hrvatska zauzela 3. mjesto u glavnoj skupini i sutra će u polufinalu igrati protiv Rumunjske.

Sve ono dobro što su naše mlade rukometašice pokazale u prva tri susreta kad su upisale sve tri pobjede, kao da je rukom odneseno u prvom susretu Glavne skupine protiv Rumunjske. Nakon prve trećine naše suparnice vodile su 8:1. U drugoj je je bilo 6:6, da bi Rumunjke dobile treći dio sa 7:5 i ostvarile veliku i vrijednu pobjedu 21:12.

U večernjim satima slijedio je obračun s domaćinom Crnom Gorom koja je objektivno ostavila najbolji dojam na cijelom turniru. Nakon prvih 15. minuta igre bilo je 4:4. Drugi je pripao Crnogorkama s 6:4, a treći 8:7, što je značilo ukupnih 18:15. Tako je Hrvatska ostala kratka za pola boda i iza Rumunjske i završila na trećem mjestu.

Nažalost, naša je reperezentacija ostala bez nekih važnih igračica na vanjskim pozicijama zbog ozljeda, ali nada u medalju još je tu. Sutra, 22. travnja u 15.00 sati Hrvatska igra polufinale protiv Rumunjske. U drugom polufinalu u 16.30 sastaju se Crna Gora i Turska. Dan kasnije, pobjednice igraju za naslov mediteranskih prvakinja, a poražene za broncu.

Izvor:HRS