Mlađa hrvatska ženska kadetska reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Mediteranskom prvenstvu u Podgorici. U borbi za 3. mjesto, Hrvatska je pobijedila Slovačku 22:18. Inače, Hrvatska je tu reprezentaciju sličnim rezultatom (22:19) dobila i u prvom dijelu natjecanja.

Pomalo nervozno ušle su naše mlade rukometašice u susret. I svoj prvi pogodak postigle su nakon više od četiri minute. Onda su zaredale s četiri u nizu i povele 4:1 u 7. minuti. Slovačka izbornica morala je pozvati minutu predaha. I uspjela je primiriti svoju ekipu. Odgovorile su Slovakinje nakon toga s tri pogotka za redom i stigle do izjednačenja. Prva dionica je na kraju završena rezultatom 5:5.

U drugoj dionici je naša reprezentacija nakon izjednačenog početka i igre pogodak za pogodak, konačno u 8. minuti uspjela povezati tri pogotka za redom i pobjeći na 11: 8. Nešto kasnije imale su i plus četiri, kao najveću prednost u susretu uopće, ali nisu to uspjele sačuvati do kraja te trećine koja je završena rezultatom 8:5, ili ukupno 13:10.

Velika borba vodila se u posljednjoj dionici. Uporne Slovakinje nisu dopuštale našim rukometašicama ozbiljnije odvajanje. Stalno su im “puhale za vratom“. Nekoliko puta bile su na minus jedan, ali ni jednog trenutka nisu uspjele izjednačiti. Susret je prelomljen u posljednje dvije i pol minute, kada je Hrvatska otišla na tri razlike (20:17). Završilo je 22:18 i vrijednom medaljom naše rukometne mladosti. S pet pogodaka najbolja u našim redovima bila je Maja Koščec. Pogodak manje dala je Antea Jerković. Odlična je bila i vratarka Marija Koić s osam obrana. Kod Slovačke sjajna vratarka Anežka Stranska s 13 obranaPrvi strijelac pak, Liliana Gogova sa sedam pogodaka.

Za kraj finalnog dana i samog Mediteranskog prvenstva, održana je svečana ceremonija dodjele medalja. Uz brončana odličja, u Lijepu našu putuju i dvije individualne nagrade. Zaslužile su ih naše Jelena Poljak na poziciji desne vanjske i Nika Batinić na poziciji kružne napadačice. Čestitamo svim igračicama j stručnom stožeru!

Slavlje naše Tene Jurline nakon osvajanja bronce//Foto: Stefan Ivanović

Na kraju mi želimo čestitati i našoj Teni Jurlini, mladoj igračici Podravke kojoj će ovi trenuci zasigurno ostati u velikom sjećanju kao i bronca koja prekrasno sjaji.

MEDITERANSKO PRVENSTVO: 3./4. MJESTO
HRVATSKA – SLOVAČKA 22:18

Foto:Stefan Ivanović