U Podgorici je počelo 15. Mediteransko prvenstvo u rukometu za mlađe kadetkinje. Ždrijeb je Hrvatsku smjestio u skupinu B zajedno sa Slovačkom,  Grčkom i Turskom. Prvog dana natjecanja naše mlade rukometašice (rođene 2006. godine i mlađe), imale su dva nastupa i ostvarile dvije vrlo lijepe pobjede, i nakon prvog dana natjecanja nalaze se na vodećoj poziciji skupine B.

U prvom nastupu Hrvatska je pobijedila Slovačku 20:16. Po trećinama rezultat je bio 6:6, 7:5 i 7:5 za Hrvatsku. Tako je naša reprezentacija osvojila 4,5 boda.

Nakon ručka i popodnevnog predaha, Hrvatska je u posljednjem susretu dana pobijedila Grčku 19:12. Po dionicama bilo je 7:7, 7:2, i 5:3. Tako su naše mlade rukometašice još jedanput osvojile 4,5 boda. S ukupno 9 bodova Hrvatska je vodeća u skupini B. Drugo mjesto drži Turska sa 7,5 bodova. Treća je Grčka s 2,5, četvrta Slovačka s bodom i pol.

Sutra Hrvatsku očekuje posljednji susret s Turskom koji odlučuje o pobjedniku prvog kruga  natjecanja skupine B. Susret počinje u 13.30 sati.

Iznimno smo ponosni što se na Mediteranskom prvenstvu nalaze i Podravkine mlade nade Tara Đelekovčan, Magdalena Rumek i Lea Smiljanec.