Drugog dana natjecanja na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF-u) u Banskoj Bystrici mlađa kadetska hrvatska ženska reprezentacija poražena je od Njemačke 26:18 pa je propuštena mogućnost borbe za medalju. Prvog dana festivala hrvatska je reprezentacija upisala poraz u prvom ogledu skupine protiv Norveške 22:16.

Velika borba vodila se u prvom dijelu. Njemačka ga je na kraju dobila 10:8. U drugom poluvremenu do izražaja je došla bolja uigranost protivnica pa je utakmica završila rezultatom 26:18 u korist Njemačke. Hrvatska je ukupno imala osam, Njemačka četiri isključenja. Pri tome je Njemačka imala osam, a Hrvatska samo dva sedmerca.

Prvo ime u njemačkom sastavu bila je Sandra Lara Dauble. Kod naše reprezentacije najefikasnija je bila Podravkina Tara Đelekovčan sa 6 pogodaka. Pet je dala Ivana Fratnik .

Čestitke našoj Tari, a njoj i Lei Smiljanec želimo svu sreću u današnjem ogledu.

Nakon dva kola, Norveška i Njemačka imaju po 4 boda, a Hrvatska i Crna Gora su bez bodova. Hrvatska danas igra protiv Crne Gore koja je jučer poražena od Norveške 25:14. Pobjednik toga susreta ide u borbu za 5./6. mjesto, poraženi pak 7/8. mjesto. Taj susret igra se danas u 16 sati i 30 minuta.

EYOF: SKUPINA B , 2. KOLO

HRVATSKA – NJEMAČKA 18:26

NORVEŠKA – CRNA GORA 25:14