Podravka3_2012_2013TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

Nedjelja provedena u srcu Slavonije, konkretno u Đakovu  bila je uspješna za mlađe kadetsku ekipu Podravke. Naime, odigravao se 4. krug HMKRL uz domaćinstvo ekipe Pan Đakovo.  Podravka (3) pobijedila je Pan Đakovo 25:11 (14:7) i Osijek 24:16:10:8).

Domaćin nam je bio i prvi suparnik. Nikakvih iznenađenja nije bilo, utakmicu smo odigrali u već poznatom ritmu s mnogo trke, kombinatorike u kojoj smo rotirali sve snage koje smo imali, a nismo ih imali baš previše, jer nam je nedostajalo čak pet igračica, što bolesnih, što onih koje su imale obaveze za svoje 2000. godište. Sve cure su odigrale na visini, skoro sve se upisale u listu strijelaca, a odskočile su pogocima  Ljubić i Hmelina s po pet postignutih pogodaka.

ŽRK PAN ĐAKOVO – PODRAVKA 11:25 (7:14)

ĐAKOVO – Nova nastavno-športska dvorana. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (oba Osijek ). Nadzornik: Branimir Major ( Višnjevac ).

ŽRK ĐAKOVO: Živković, Vitovski; Matasović 3, Josipović 1, Jaman, Ćurić 4, Bogner 1, Goluža, Miletić, Beljan, Lozić, Marinović, Mihalina, Češnik 2, Mandarić, Paradžiković. TRENER: Mladen Rajković.

PODRAVKA: Kosnica, Vrban; Ljubić 5, Karlovčan 3, Franjkić, Benotić 1, L. Šenvald 1, Mrđen 2, Hmelina 5, Horvat 2, Alvir,  Papac 3, Pavlović 3. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Pan Đakovo 0, Podravka 2( 2 ).

ISKLJUČENJA: Pan Đakovo 2 minute ( Matasović ) – Podravka  2 minute ( Pavlović ).

U drugoj utakmici smo imali malih problema u prvom poluvremenu, ali ne sa suparnikom koliko sa svojom brzopletošću i bezbroj bačenih  lopti u ”bunar”. Nismo imali strpljenja da napravimo razliku postepeno, već smo sve htjeli riješiti u prvih 5 minuta utakmice, a s druge strane primali smo golove koje nismo smjeli i to na vrlo nezgrapan i rekla bih pomalo smiješan način. Međutim, u nastavku je sve sjelo  na svoje mjesto. Kao i u protekloj utakmici  rotirali smo sve cure da bi držali visoki ritam tokom cijele utakmice, međutim u utakmici sa Đakovom ostali smo i bez prve pivotmenke Benotić, koja je dobila udarac u koljeno i nismo htjeli ništa forsirati, tako da nas je bilo još jedna manje. Međutim, niti to nas nije izbacilo iz ritma. I u ovoj utakmici skoro sve su upisale pored svojega imena pogotke, a posebno se istakla Papac koja je svojom igrom i prolazima dovela svoju čuvaricu doslovno do suza koje su u poluvremenu tekle. Međutim, Papac je  bila nemilosrdna  i u nastavku, nastavila je nizati prolaze i pogotke i ukupno ih  nanizala osam, a razigravanjem i asistencijama se istakla Mrđen.

PODRAVKA – ŽRK OSIJEK 24:16 (10:8)

ĐAKOVO – Nova nastavno-športska dvorana. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (oba Osijek ). Nadzornik: Branimir Major ( Višnjevac ).

PODRAVKA: Kosnica, Vrban; Ljubić 2, Karlovčan 3, Franjkić 1, Benotić , L. Šenvald, Mrđen 3, Hmelina 1, Horvat 1, Alvir 2,  Papac 8, Pavlović 3. TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK OSIJEK: Stevanović, Majić; Božić, Jeršek, Matota 7, Andrijević 1, Liović 2, Pivaš, Nađ 3, Akmadžić, Zeba 1,Kurbalić 2, Hren, Šenk. TRENER: Vlatko Vajtner

SEDMERCI: Podravka 3(2), ŽRK Osijek 0.

ISKLJUČENJA: Podravka  2 minute (Hmelina), ŽRK Osijek 8 minuta (Šenk 2+2+2, Liović 2).

Tjedan dana prije odigran je 3. krug u Bjelovaru, ali se zagubio e-mail, pa prirodajemo i taj izvještaj. Podravka je zabilježila još jednu pobjedu nad ekipom Zeline rezultatom 16:24, poluvrijeme 9:12.

Utakmicu smo otvorili vrlo nervozno, nekoncentrirano, željeli smo sve završiti u prvih 5 minuta, tako da smo imali jako veliki broj tehničkih pogrešaka. Ukratko, niti igračice, a niti vratarka Borac nisu se držale dogovora koji smo imali prije utakmice. Kao rezultat takve igre je razlika od samo tri gola na poluvremenu. U drugom poluvremenu malo bolja igra, ali i dalje je to bilo jako daleko od naše igre. Istina, nedostajale su nam dvije igračice iz prve postave Benotić i Alvir, međutim to nije opravdanje za lošiju igru, već naprotiv to je trebala biti prilika njihovim zamjenama da se dokažu. Skoro sve igračice su dobile svoju minutažu na utakmici, a jedino su naša tri lijeva krila Ljubić, Karlovčan i Horvat bile na visini zadatka. Ostale igračice, a tu u prvom redu mislim na naše vanjske mogle su i morale više. Kod Zeline su se istakle igračice  Mrazović i Jurić.

ŽRK  ZELINA – PODRAVKA 16:24 (9:12)

BJELOVAR – Dvorana srednjih škola. Suci: Denis Erceg i Dario Heršak (oba Bjelovar). Nadzornik: Božidar Turković (Bjelovar).

ŽRK ZELINA: Škrljak, V. Vujić; Jurić 4, I. Vujić, Brcković,  Mrazović 7, Grošinić 2, Crneković, Žigrović, Hadrović, Čosić 3. TRENER: Nikola Nikolac.

PODRAVKA: Kosnica, Vrban, Borac; Ljubić 5, Karlovčan 3, Šaško, Franjkić 2, L. Šenvald 1, Mikulčić, Mrđen 1, Hmelina 3, Horvat 3, T. Petika, Papac 4, Pavlović 2, Stanić. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Zelina 2(2), Podravka 1(1).

ISKLJUČENJA: Zelina 8 minuta (Grošinić 2+2+2, I. Vujić 2), Podravka 4 minute (Ljubić, Papac).

Druga ekipa iz ovoga kruga s kojom smo trebali odigrati utakmicu, ekipa Ivanca, otkazala je dolazak.