Nakon odigranih šest utakmica na netom završenom Državnom prvenstvu za kadetkinje koje se održavalo u Umagu proteklog vikenda trenerica Snježana Petika je za klupske stranice pripremila zanimljiv izvještaj i sažetak odigranih utakmica.

Prvenstvo smo otvorili utakmicom sa Udarnikom. Nakon početne nervoze i još ukočeni od vožnje, utakmicu mirno privodimo kraju, uz ravnomjerno raspoređenu minutažu na sve igračice.

Petak ujutro donio nam je ogled sa jednim od favorita prvenstva, ekipom Sesveta. Držali smo rezultatsku neizvjesnost sve do 32. minute nakon čega Sesvete kod vodstva golom razlike, postižu dva gola u nizu i bježe nam na tri gola. Kako bih sačuvala ekipu za popodnevni ogled sa Metkovićem koji nam je značio prolaz među šest najboljih ekipa u igru ubacujem mlađe igračice. Razlika od osam golova na kraju  nije stvarni pokazatelj odnosa snaga na utakmici. Popodnevna utakmica s Metkovićem koji vrlo motivirano kreće u utakmicu donosi nam još jednu uvjerljivu pobjedu i mogućnost  borbe za medalju.

Sljedećeg jutra krenulo je razigravanje za ulazak među tri najbolje ekipe. Protivnice su nam bile igračice Lokomotive. Pobjednika na utakmici odlučivala je jedna lopta i sreća, koja je ipak otišla na stranu Lokomotive koja slavi pobjedu, a nama ostaje nastavak razigravanja od četvrtog do šestog mjesta. Nakon te utakmice u kojoj smo odigrali odličnu obranu i napad, s toliko borbenosti i energije i dali  sve od sebe kako bi osigurali medalju, uslijedio je očekivani pad igre što zbog  razočaranja, što zbog pomanjkanja snage da odigramo dvije takve utakmice u jednom danu. Prekratki period između utakmica nije nam davao mogućnost kako bi se sabrali i prikupili snage, pa smo nažalost izgubili uvjerljivo od Zameta koji nas je jedini na ovoj završnici stvarno nadigrao.

I zadnjeg dana odlična ekipa Sinja sastavljena od kvalitetnih pojedinki platila je danak kao i mi dan ranije, nisu izdržali odigrati dvije jake utakmice u danu. Odličnom igrom u obrani i furioznim napadom slomili smo protivnice i slavili uvjerljivu pobjedu. S obzirom da se zatvorio krug od tri ekipe po dva boda, osvajamo 4. mjesto zbog najbolje gol razlike, što je za ovu generaciju najbolji rezultat na državnim prvenstvima.

Rezime je da smo igrali onako kako sam željela da igraju, kao ekipa s velikim srcem. U toj zajedničkoj igri ipak su najveći teret podnijele Strahija, Vuljak,  Domijan, a džoker s klupe Beljak i na kraju Josipa Josipović, cura sa srcem ratnika, igračica koja je ˝vukla˝ u trenutcima kada bi njene suigračice nakratko posustale. Svoj doprinos dale su i Firšt, Vrabelj, najglasnije navijačice Paleka, Zagrajski i Perika, cure koje nisu prestale bodriti svoje suigračice niti kada je bilo jasno da nemamo šanse protiv Zameta. Na golu su  se odlično nadopunjavale Jurić i mlada Crnjak. Gdje bi jedna stala druga bi nastavila i tako nam davale sigurnost i mogućnost brze igre preko kontri  i polukontri. Strugar, Đuranek, Stručić i Balaško stjecale su iskustvo i skromnu minutažu iskoristile vrlo dobro.

Bile su odlične, hrabre, uspjele su se dignuti nakon poraza od Zameta i borili smo se za to četvrto mjesto kao da nam donosi medalju. I klupa i igračice u polju disale su zajedno. Često tokom prvenstva su me podsjetile na odlično 98′ godište koje je  imalo karakter pobjednika, koje su bile također prava klapa i sportaši i uvijek najbolje kada je bilo najteže. Uostalom jedna iz te generacije Lena Ljubić bila nam je podrška na tribinama.

Bilo im je teško u prethodnom periodu, što zbog promjene trenera i sistema treniranja, vratarka Jurić često je bila izložena ekstremnim naporima jer je vrlo često bila jedina vratarka na treninzima, bilo ih je malo i morale su stiskati zube i nastaviti igrati i kada su padale s nogu. Sve smo to zajedno prebrodili i dokazali da su samo rad, zajedništvo i velika borbenost najbolji put prema uspjehu. Odlično je i što smo se vratili bez ozljeda. Čestitam i kažem jedno veliko BRAVO, PONOSNA SAM NA VAS. I nakon  tri dana velikih napora ostalo je u njima još toliko snage i energije za pjesmu tokom cijelog povratka kući uz povremenu pomoć našeg vozača, koji je pokazao da bi ˝u fušu˝ mogao zarađivati pjevajući.

Rezultati utakmica:

PODRAVKA  – UDARNIK     22 : 19

PODRAVKA – SESVETE       15 : 23

METKOVIĆ – PODRAVKA     8 : 25

LOKOMOTIVA – PODRAVKA 22 : 20

ZAMET  –  PODRAVKA            28 : 20

PODRAVKA  – SINJ                  35 : 21

Zbrojeni golovi:

PODRAVKA: Jurić, Crnjak; Strugar 1, Josipović 38, Stručić, Vuljak 21, Vrabelj 8, Đuranek 1, Perika, Zagrajski 4, Domijan 19, Firšt 11, Balaško, Beljak 13, Strahija 19, Paleka 4.

Najbolja pojedinka na ovogodišnjoj završnici je naša Josipa Josipović koja je izabrana u najbolju sedmorku prvenstva kao NAJBOLJE DESNO KRILO.

IMG 6207 1600x1200
IMG 6221 1600x1200