Proteklog vikenda je u Đurđevcu održano dvodnevno natjecanje rukometnih nada iz 6 rukometnih regija Hrvatske, kao početak selekcioniranja državne reprezentacije mlađih kadetkinja koja će od iduće godine biti uključena u europska natjecanja. Bez obzira što je sam turnir imao za svrhu da se na jednom mjestu vidi s kojom kvalitetom igračica ovog godišta (2004/5)  Hrvatska raspolaže , utakmice su obilovale velikom borbenošću i željom za što boljim plasmanom.Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa (Sjever,Jug,Zagreb, Zagrebačka Županija s dvije selekcije, Istok, Istra i Rijeka) sastavljene od perspektivnih igračica iz tih područja koje su, praćenjem i zajedničkim okupljanjima, izabrali regionalni suradnici HRS-a.

Selekcija Sjever bila je sastavljena od igračica Podravke, Koke, Zrinskog, Virovitice i Bjelovara a u stožeru selekcije bili su naši Đurđica Zečević (reg. suradnik) i Antonio Pranjić te Snježana Horvat (Koka ) i Darinka Pavleković (Zrinski).

Od igračica Podravke bile su pozvane: Nika Dedi, Dunja Međurečen, Ema Đuranek, Nika Galinec, Ana Crnjak, Zoa Sever, Ema Balaško, Ema Stručić, Lara Perić i Tena Megerle. Lana Strugar, također pozvana,  dan prije se nažalost povrijedila na treningu. Od igračica iz drugih klubova regije pozive su zavrijedile Anja Balent, Karla Zanjko, Jana Markulinčić (Zrinski), Anja Bucina(Koka), Laura Oršulić (1234 Virovitica) i Magdalena Ravenščak (ŽRK Bjelovar). Ne treba čuditi velika zastupljenost naših igračica koje su pozive zaslužila svojim dosadašnjim ekipnim  rezultatima i individualnom kvalitetom.

Sami rezultati na turniru bili su u drugom planu, ali ih svakako treba spomenuti. Selekcija Sjever nakon 3 pobjede u grupi ( Zagreb, Rijeka ,Istok) za pobjednika turnira igrala je sa selekcijom Jug, a utakmica je završila  neriješenim rezultatom, iako su djevojke Sjevera bile bliže pobjedi. U skladu s namjenom turnira nastavak utakmica do konačnog pobjednika nije se niti igrao.

Turnirom je u stručnom smislu rukovodila gospođa dr.sc.  Lidija Bojić-Čaćić, koordinatorica HRS-a za mlađe dobne skupine, a prisustvovala je i naša sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović koja je dala svoj kratak osvrt na organizaciju.

Kvalitetan turnir na kojem su sudjelovale najbolje mlade rukometašice, a mogli bismo to nazvati i jednom rukometnom revijom odnosno smotrom na kojoj imamo priliku vidjeti kako se razvijaju igračice iz manjih klubova koji ne uspiju doći do državne Završnice. Pohvalila bih i organizaciju HRS-a, a tome bih također dodala da će ovakav sustav definitivno doprinijeti razvoju ženskog rukometa u Hrvatskoj, a sve zahvaljujući kvalitetnom radu unutar klubova pa mogu reći da je uz ovakav mladi kadar rukometašica, ali i motiviranih trenera izvjesna lijepa rukometna budućnost – zaključila je sportska direktorica Tatari Šimunović.

Tekst i foto: Đurđica Zečević