Podravka 2 Lino je pod vodstvom trenera Pranjića odigrala u subotu utakmicu petog kola 2. HRL Sjever na domaćem terenu protiv druge ekipe Osijeka. Naše mlade rukometašice od samog početka igrale su čvrstu i pokretljivu obranu, dok  su u napadu bile organizirane i efikasne te su na kraju ostvarile uvjerljivu pobjedu rezultatom 39:20.

U našim redovima najefikasnije bile su Tara Đelekovčan s 10, Domović sa 7 te Cvelber i Gregurić s 5 pogodaka. Odlična na golu bila je Nika Galinec koja je imala 15 obrana. U subotu u 17.30 sati u Slavonskom Brodu naše mlade rukometašice očekuje utakmica šestog kola 2. HRL Sjever protiv ekipe Broda.

Čestitam ekipi na novoj pobjedi pred domaćom publikom! Zadovoljan sam organizacijom napada na njihovu postavljenu obranu. Smatram da smo u tom segmentu bili bolji nego u nekim prošlim utakmicama. Obrana je bila čvrsta i pokretljiva od samog početka te uz odličnu podršku naše vratarke donijela nam je puno “lakih” golova iz kontranapada što je na kraju rezultiralo uvjerljivom pobjedom – rekao je trener Antonio Pranjić.

Podravka 2 Lino – Osijek 2 39:20 (21:11)

Igrale su:
Horvat, Galinec (14+1), Marijanović (3); Domović 7(3), Horvat ml., Cvelber 5, Miklić 1, Stručić 1, Zvonar 3, Javorić 4(1), Hajdinjak 1, Rumek 2, Đelekovčan 10, Gregurić 5. Trener: Antonio Pranjić

U nedjelju su, u Petrijevcima, odigrane utakmice drugog kruga 1.HRL U15 protiv Petrijevaca i Osijeka. Trener Pranjić nije mogao računati na Niku Galinec ml., Loru Tetec, Lauru Liščak i Emu Šajković.

U prvoj utakmici naše mlade rukometašice pobijedile su domaću ekipu Petrijevaca rezultatom 14:34. Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina s 5 te Klara Jakupanec, Katja Napan i Dora Ferčec s 4 pogotka. Odlična na vratima prvo poluvrijeme bila je Tara Galić koja je uz pomoć čvrste obrane došla do 82% efikasnosti. Za najkorisniju igračicu utakmice u našoj ekipi proglašena je Vanessa Lengelić.

U drugoj utakmici protiv Osijeka ostvarena je također visoka pobjeda rezultatom 34:20. Najefikasnije u našim redovima bile su Tena Jurlina s 10, Katja Gregurić sa 6, Vanessa Lengelić s 5 i Sara Banfić s 4 pogotka. Na vratima se istaknula Lucija Marijanović koja je prvo poluvrijeme imala 7 obrana. Najkorisniija igračica utakmice u našim redovima bila je Katja Gregurić.

Krajem prvog poluvremena, u utakmici protiv Osijeka, naša igračica Lucija Horvat je imala potez za svaku pohvalu koji se rijetko događa u rukometu i divno je bilo vidjeti tako nešto pogotovo u ovom uzrastu. U šutu s desnog krila, dok je bila u zraku i imala izglednu priliku postići pogodak, prepoznala je da je protivnička vratarka u suzama i ozlijeđena te nije uputila udarac, već je doskočila dolje i omogućila da se odmah pruži pomoć vratarki koja nije mogla nastaviti susret. Lopta je dodijeljena ekipi Osijeka jer je po pravilima to prijestup, ali su onda oni odmah vratili loptu našoj ekipi. Čestitke našoj Luciji na ovom krasnom potezu, a i ekipi Osijeka na fairplayu.

Čestitam našim curama na dvije pobjede. U prvoj utakmici protiv Petrijevaca mogli smo vidjeti od samog početka agresivnu obranu iz koje vukli brzu polukontru i kontru. Pogotovo sam zadovoljan prvim poluvremenom kada smo primili samo 2 pogotka. U drugoj utakmici protiv Osijeka, prvih desetak minuta, imali smo problema s realizacijom. Kasnije smo to popravili i došli do uvjerljive pobjede. U drugoj utakmici obrana je mogla biti još agresivnija i pokretljivija, ali vidi se napredak u kretnjama u odnosu na prošle utakmice što me veseli – rekao je trener Pranjić.

Htjeli bi se  na kraju zahvaliti i obitelji Jurlina koja je u povratku natrag, u slastičarnici u centru Slatine, počastila našu ekipu tortom, sladoledom i sokom – zahvalio se trener Pranjić na lijepoj gesti i gostoprimstvu. 

Petrijevci – Podravka 14:34 (2:16)

Igrale su: Galić (8+1), L.Marijanović (4+1); Milivojević 3, Jakupanec 4, Horvat ml. 1, Jurlina 5, Hajdinjak 3, Napan 4(2), Adžaga 1, Ferčec 4, Radiček 1, Markota 1, Lengelić 3, Banfić 3, Gregurić 1, Jelović. Trener: Antonio Pranjić

Podravka – Osijek 34:20 (17:10)

Igrale su: Galić (4), L.Marijanović (7); Milivojević 1, Jakupanec 1, Horvat ml. 3, Jurlina 10(5), Hajdinjak, Napan 3(3), Adžaga, Ferčec, Radiček 1, Markota, Lengelić 5, Banfić 4, Gregurić 6, Jelović. Trener: Antonio Pranjić