Mlađe kadetkinje // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U Osijeku je odigran 3. krug 1. hrvatske mlađe kadetske rukometne lige (1. HMKRL) na kojem je Podravka 1 ostvarila dvije pobjede. U prvoj utakmici sa Đakovom ostvarena je pobjeda 19:22 (10:12), ali smo prikazali rastrganu i sasvim dekoncentriranu igru u napadu, a u obrani dvije igračice nikako nisu mogle shvatiti upute koje su dobivale s klupe kako da se postave i odigraju u obrani.

Na sreću imali smo ponovno raspoloženu Tenu Petika koja je držala rezultat pod kontrolom i zabijala i asistirala kada je trebalo bez obzira na flaster, uz vrlo dobru pratnju Petričević, Delić i Popović. Sve ostale, od vratarke do vanjskih igračica, odigrale su strašljivo i tokom cijele utakmice djelovale su potpuno izgubljeno.

UTAKMICE 3. KRUGA 1. HMKRL

ĐAKOVO – PODRAVKA I 19:22 (10:12)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 50. Suci: Katja Pleše i Tibor Sekulić (oboje Osijek). Nadzornik HRS-a: Jovica Sekulić (Osijek).

ĐAKOVO: Vulama, L. Dunđerović; Nikolić, Delić, Goluža 1, I. Dunđerović, Bogdanović 1, Gilman, Prskalo 8(4), Privara 7, Tokić, Sastić, Valjetić, Ursić, Ančić, Prekačin 2(1).TRENER: Zlatko Tokić.

PODRAVKA 1: Krstanović, Borac; Delić 3, Kokša, Petričević 3, Sikavica, Popović 2, Brkić 1, Franušić 3, Petika 10(2), Šestak, Kolar, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đakovo 7(5), Podravka 1 2(2).

ISKLJUČENJA: Đakovo 0 minuta,Podravka I 4 minute (Delić, Petika).

S OSIJEKOM BOLJE

Nakon razgovora na kratkom odmoru između dvije utakmice s obzirom na to da smo igrali dvije utakmice za redom, na drugoj utakmici s Osijekom (pobjeda 24:16, 12:8) djelovalo je to malo bolje, ali još uvijek od ponekih igračica očekujem više, a posebno u situacijama kada protivnik odigra flaster na Teni što je bio slučaj i na ovoj utakmici.

No, bez obzira na flaster Tena je opet zabijala kada bi zaškripalo, u prvom je poluvremenu Petričević bila igračica koja je uz Tenu držala rezultat pod kontrolom, da bi se u drugom poluvremenu pridružile i Franušić i Šestak te smo tako utakmicu mirno priveli kraju i slavili s visokih osam golova razlike protiv vrlo dobrih Osječanki, u čijim je redovima odlično odigrala Petra Jeršek.

Naša vratarka Borac na ovoj utakmici popravila je loš dojam iz prve utakmice, bila je vrlo sigurna na golu i svojim je igračicama davala sigurnost u polju i nije dozvolila nikakve nedoumice o tome toga tko će upisati nova dva boda.

Ukratko, iza igračica Podravke Lino još je jedan vrlo uspješan vikend.

PODRAVKA 1 – OSIJEK 24:16 (12:8)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 50. Sutkinje: Andreja Bošnjak i Tea Svalina (obje Osijek). Nadzornik HRS-a: Jovica Sekulić (Osijek).

PODRAVKA 1: Krstanović, Borac; Delić 1, Kokša, Petričević 3, Sikavica, Popović, Brkić 1, Franušić 6, Petika 8(1), Šestak 5, Kolar, Bogdan. TRENERICA: Snježana Petika.

OSIJEK: Kovačević, Vukas,Tomšić; Gillinger, Hren 1, Jurišić, Guskić 5(2), Šarc, Švajgert, Batrnek 3, Jeršek 6(1), Toth, Dupljak 1. TRENERICA: Jelena Crnov.

SEDMERCI: Podravka I 2(1), Osijek 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka I 2 minute (Šestak), Osijek 2 minute (Šarc).