Slika iz IvanićaTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević
U zaostaloj utakmici 4. kruga 1. HMKRL sjever ugostile smo ekipu Osijeka koja je, zbog bolesti većeg broja igračica, tražila odgodu utakmice u redovitom terminu: Podravka 3 – Osijek 28:24 (19:13).

Iako smo već prije osigurale prvo mjesto, željele smo natjecanje u Regiji sjever završiti bez poraza, što nam je ovom pobjedom i uspjelo. Iako sam rezultat možda to ne sugerira, naša pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Prvo poluvrijeme odigrale smo kvalitetno u obrani i napadu (i do 9 golova razlike) s dosta golova iz kontre, pucanjem iz vana, uigranim akcijama i dobrim obranama golmanica.

U drugom dijelu došlo je do opuštanja , a statična igra u obrani i neorganizirani napadi omogućili su Osijeku smanjivanje razlike u, ali bez straha za konačni ishod utakmice.

Iako me takav pristup ne čini sretnom, očito je da su cure glavama već pomalo na Završnici u Umagu (od 11. do14. svibnja), pa im ovaj puta greške mogu i oprostiti.
Igrom i golovima istakle su se Petika, Šestak i Jandrašić. Zbog bolesti i školskih obaveza nisu igrale Popović, Borac i Kokša.

Sastav ekipe: Krstanović, Hudoletnjak, Petričević, Sikavica 2, Galinec, Jandrašić 6, Brkić 3, Vrabec, Presek, Petika 9, Šestak 8, Kolar, Bogdan.

Do odlaska na Završnicu PH ostaje nam da održimo još devet treninga na kojima ćemo uglavnom ”glancati” akcije i preciznost realizacije, kao i neke nedorečenosti u obrani. Najvažnije od svega je da tamo odemo hladne glave s vjerom u svoje znanje i kvalitetu, a konačni rezultat će pokazati koliko smo u tome uspjele.