Podravka - Sinj // Foto Filip TurkMlađe kadetkinje Podravke na Završnici Prvenstva Hrvatske u Umagu u drugoj utakmici A grupe osvojile su bod u susretu sa Sinjom: 21:21 (12:10). U prednatjecanju im preostaje još samo utakmica s Umagom, danas, u utorak, u 17 sati. Pobjeda donosi nadu za mogući plasman od 1. do 8. mjesta, zavisno od utakmice Liburnija – Sinj. Trenutni poredak: 1. Liburnija 4, 2. Umag 2, 3. Podravka 1, 4. Sinj 1.

Podravka - Sinj // Foto Filip TurkFOTO S UTAKMICE // Filip Turk

Prema riječima trenera Filipa Turka svakako treba pohvaliti golmanicu Magdalenu Lončarić, koja je svojim obranama praktički ”držala” Podravku u igri. Brzopletost i nesnalaženje pridonijele su da se iz izglednih situacija nije postigao pogodak, već su se gubile lopte. Ali radi se o djevojčicama nevelikog iskustva. Već poslije podne, stoga, iz Umaga može stići druga priča.

Podravka - Sinj // Foto Filip TurkDonosimo izvještaj objavljen na stranici HRS-a.

IZVJEŠTAJ HRS-a: http://hrs.hr/2017/05/09/zavrsnica-prvenstva-hrvatske-za-djevojke-rodene-2002-i-mlade-2-dan/

Sinj i Podravka su u 2. kolu skupine A tražile svoju prvu pobjedu. Sam početak bio je izjednačen, a onda se Sinj prvi odvojio i poveo sa 7:4. Međutim, Podravka je serijom od sedam pogodaka u potpunosti anulirala prednost Sinja i prešla u vodstvo koje je zadržala do kraja poluvremena.

Podravka - Sinj // Foto Filip TurkSinj je bolje otvorio nastavak i brzo poravnao na 13:13. Nakon toga Podravka ponovo prelazi u vodstvo od tri pogotka, ali ga ne uspijeva sačuvati do kraja. Sinjanke su u 38. minuti (igra se 2×20 minuta) ponovo izjednačile, a do kraja utakmice se igralo gol za gol, pa je susret završio bez pobjednika. Nika Strahija sa sedam i Patricia Frišt sa šest bile su najefikasnije kod Podravke. Sinj su predvodile Maja Bilandžić s osam i Nina Boban sa šest postignutih pogodaka.

Podravka - Sinj // Foto Filip TurkUTAKMICA 2. KOLA A GRUPE ZAVRŠNICE PH ZA MLAĐE KADETKINJE

PODRAVKA – SINJ 21:21 (12:10)

UMAG – Sportska dvorana Osnovne škole Marija i Lina.

PODRAVKA: Lončarić, Jurić, Nemac; Firšt 6, Perika, Zagrajski 4, Vuljak 2, Ružić, Vrabelj 1, Domijan, Kusak, Pavić, Strahija, Paleka, Košuta. STRUČNI STOŽER: Filip Turk, Goran Trajkovski.

SINJ: Križanović, Krajina, Pavić; S. Bešljić, Boban 6, Macan, Elek, Kokot-Živalj, T. Bešljić, Bilandžić 8, Paštar 4, Erceg 1, M. Zorica, Mijić, A. Zorica 2, Vučić, Putnik. STRUČNI STOŽER: Branko Matić, Ljiljana Borozan, Višnja Ilić.Podravka - Sinj // Foto Filip TurkPodravka - Sinj // Foto Filip Turk