Ml. kadetkinje Cerna PodravkaU utakmici za plasman od 9. do 16. mjesta na Završnici PH za mlađe kadetkinje Podravka je svladala rukometašice iz Cerne: Multinorm Cerna – Podravka 19:25 (11:11). Time je Podravka osigurala utakmice za plasman od 9. do 12. mjesta. U 17 sati (danas, u petak) prvu utakmicu igra s Trogirom 58. Pobjeda donosi utakmicu za plasman na 9/10. mjesto, poraz za 11/12. mjesto.

IZVJEŠTAJ HRS-a:

”Podravka i Multinorm Cerna krenule su u utakmicu dosta izjednačeno, a do prvog odvajanja dolazi se u 8. minuti kada Multinorm stvara seriju 2-0 i Mihaela Jurčić postavalja 5:3. Igračice Multinorma držale su minimalnu prednost kroz gotovo cijelo prvo poluvrijeme iako je Podravka cijelo vrijeme ”puhala za vratom”.

U drugih 20 minuta bolje je krenula Podravka koja je pojačala obranu i uspjela u deset minuta preokrenuti na +2. Pad koncentracije dogodio se Multinormu koji je počeo raditi greške, a Podravka je to kaznila i stvorila seriju 4-0 kojom je pobjegla na 19:15. Stečenih +4 držale su gotovo do kraja utakmice, a po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 25:19.
Za Podravku Patricia Firšt dala je pet golova, a po četiri Lara Perić i Hannah Vuljak. Kod Multinorma najefikasnija s pet golova bila je Josipa Josipović.”

UTAKMICA D GRUPE ZAVRŠNICE PH ZA MLAĐE KADETKINJE

MULTINORM CERNA – PODRAVKA 19:25 (11:11)

PODRAVKA: Nemec, Jurić; Stručić 1, Galinec, Firšt 6, Perika, Zagrajski, Perić 5, Vuljak 5, Vrabelj 3, Domijan 2, Beljak 2, Strahija 1, Paleka, Košuta, Megerle. TRENER: Filip Turk.