TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

S ranije prvenstvene utakmice Podravka Lino - Darda // ArhivaIza mlađih kadetkinja vikend je u kojem su u zadnjem kolu Prve mlađe kadesteke rukometne lige (1. HMKRL) sjever na gostovanju u Osijeku odigrale tri utakmice i ostvarile sve tri pobjede i tako se bez izgubljene utakmice plasirale na završnicu državnog prvenstva.
Unatoč ranom ustajanju, napornom putovanju, koje je započelo u 5 sati, izostancima Karlovčan, Šaško, Mikulčić i Pavlović suparnicenice su svladane uz potpuni i zadovoljavajući angažman svi igračica.

S obzirom na to da smo po rasporedu igrali dvije utakmice za redom, u prvoj utakmici početna postava je složena od igračica koje nisu u takozvanoj prvoj postavi. Na parketu su provele svih 40 minuta i svladale ekipu Darde rezultatom 11:39 (7:29). Na toj utakmici Ljubić, Petika, Benotić i Hmelina bile su neumoljive realizatorice i golovima su kažnjavale sve pogreške igračica Darde, a Lena Ljubić zabila je čak 14 golova.

ŽRK DARDA – RK PODRAVKA 11:39 (7:29)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 50. Suci: Vladimir Barić i Jurica Nekić (oba Našice). Nadzornik: Goran Stojanović (Osijek ).

ŽRK DARDA: Tomšić; Tot, Mikola, Peter 4, Tisai, Vidaković 5(2), Pršić, Kosanović, Šoš, Novački 2. TRENER: Karolj Mikuš.

RK PODRAVKA: Kosnica, Borac, Šafar; Ljubić 14, Franjkić 4, Benotić 7, L. Šenvald, Hmelina 5(2), Horvat, T. Petika 8(1), Alvir, Papac, Vrban 1, Mrđen. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Darda 3(2), Podravka 3(3).

ISKLJUČENJA: Darda 6 minuta ( Kosanović 3×2,diskv.), Podravka 0.

Nakon prve utakmice odmah smo igrali drugu utakmicu koju su započele igračice koju su prvu utakmicu odgledale s klupe. Igralo se s domaćom ekipom Osijeka. Kao i prethodna utakmica i ova je odigrana bez rezultatskih trzavica, ali zato uz nekoliko nesportskih i nekontroliranih startova na moje igračice, koji su bili nepotrebni i ničim izazvani. Takvi potezi apsolutno ne priliče pravim sportašima, a osobite ne igračicama u ovim uzrastima.
Mrđen, Papac i Ljubić bile su glavne realizatorice na ovoj utakmici.

RK PODRAVKA – ŽRK OSIJEK 26:16 (15:9)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 50. Sutkinje: Andreja Bošnjak i Tea Svalina (obje Osijek ). Nadzornik: Goran Stojanović (Osijek).

RK PODRAVKA: Kosnica, Borac, Šafar; Ljubić 5, Franjkić 1, Benotić , L. Šenvald 1, Hmelina 1(1), Horvat 3, T. Petika, Alvir 1, Papac 6, Vrban 1, Mrđen 7(2). TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK OSIJEK: Stevanović, Nako; Čanžar, Zeba 3, Matota 5, Pivaš, Nađ 4, Sabo, Andrijević 1(1), Božić, Kurbalić 3. TRENER: Denis Kasun.

SEDMERCI: Podravka 3(3), Osijek 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka 4 minute (Papac 2×2), Osijek 10 minuta (Matota 2×2, Pivaš, Kurbalić, Sabo).

I posljednju utakmicu u tome dugom i predugom nedjeljnom dana odigrali smo s našim susjedama, ekipom Đurđevca. Utakmica je odigrana u već poznatom ritmu, uz ravnomjerno podijeljenu minutažu na sve igračice. U listu strijelaca su se upisale sve koje su igrale, osim vratarki i L. Šenvald koja nije ulazila u igru zbog bolova u trbuhu.

ŽRK ĐURĐEVAC – RK PODRAVKA 18:32 (13:23)

OSIJEK – SD Zrinjevac. Gledatelja: 50. Suci: Vladimir Barić i Nekić Jurica (oba Našice). Nadzornik: Goran Stojanović ( Osijek ).

ŽRK ĐURĐEVAC: Čeljaj, Ritonja; Šimunko 3, Koren, Pačko, Šandrovčan 1, Rep, Bulin 3, Klasan 6, Blatinec 4, Lenardić 1. TRENERICA: Iva Kožarić.

RK PODRAVKA: Kosnica, Borac, Šafar; Ljubić 4, Franjkić, Benotić 5, L. Šenvald, Hmelina 3, Horvat 3, T. Petika 4, Alvir 1, Papac 4, Vrban 2, Mrđen 6(1). TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Đurđevac 0, Podravka 1(1).

ISKLJUČENJA: Đurđevac 6 minuta (Šimunko 2×2, Šandrovčan), Podravka 2 minute (Hmelina).

Pred nama je vrijeme od malo više od mjesec dana da se što bolje pripremimo za završnicu na kojoj nam je ove godine glavni zadatak da se održimo pri vrhu, jer ovo je prva godina u kojoj se ne osjećamo kao favoriti natjecanja, s obzirom na to da su se mnoge ekipe igrački pojačale, za razliku od nas koji smo ostali isti, a uz to se počeo pojavljivati i problem s motivacijom i redovitošću dolazaka na treninge ponekih igračica, koje su bile bitni kotačići u našoj igri, koja je, kako znamo, kolektivna igra u kojoj igračice ovise jedna o drugoj i jedne bez drugih nažalost ne mogu naprijed, ali zato mogu nazad.

No, bez obzira na sve okolnosti i probleme mi se ne predajem i vrebat ćemo iz prikrajka i čekati svoju priliku.