TRENERI SURADNICI // Piše trenerica Đurđica Zečević

Mlađe kadetkinje // Foto Ivo Čičin-MašanskerOvaj vikend počelo je Prvenstvop Hrvatske za mlađe kadetkinje, igračice rođene 2000. godine i mlađe. Kao i prošlih godina igra se u tri regije turnirskim sustavom u sedam krugova, jednostrukim bod sustavom, a najbolje plasirane ekipe iz regija stječu pravo sudjelovanja na završnici PH.

U našoj regiji (sjever) sudjeluje 16 ekipa od kojih RK Dubica (BiH) i naše djevojčice 2002. godište (Podravka 1) i mlađe (trener G. Rihtarić) igraju van konkurencije (Podravka 2).

U nedjelju u 1.krugu bili smo domaćin ekipama iz Kozarske Dubice i Garešnice. Izviješće se odnosi samo na dvije odigrane utakmice Podravke 1.

Rezultati:
Podravka 1 – RK Garešnica 28:22 (13:12)
Podravka 1 – RK Dubica 22:30 (9:17)

U prvoj utakmici igrali smo se sa ŽRK Garešnica i pobijedili rezultatom 28:22. Utakmica je imala dva sasvim različita poluvremena. Prvo, koje nije nalikovalo na ništa, a koje smo ipak dobili s golom razlike, i drugo, u kojem smo igrali znatno bolje, iako smo pokazali samo dio onoga što znamo i možemo. U odnosu na turnir od prije samo sedam dana, igra u obrani bila je neprepoznatljiva, a napad se uglavnom svodio na individualne akcije Petike i Jandrešić, što se uostalom vidi i iz liste strijelaca. Ostalih, osim još možda Šestak, kao da nije ni bilo, što se posebno odnosi na krila i golmane, koje sam prije nekoliko dana posebno pohvalila. E, curice moje, prerano je da se već sada, nakon nekoliko dobrih rezultata ”nosekima nebo reže”. Nebu išlo. Još puno znoja treba ostaviti na treninzima, a na utakmicama nikoga se bojati, ali svakog protivnika poštivati. Stalno ponavljamo da je rukomet kolektivna igra, vježbamo akcije, trčimo kontre, razgovaramo, a onda na utakmici pokažemo tek manji dio svega toga. To moramo pod hitno riješiti…

U utakmici u sastavu su bile: Krstanović, Kokša, Petričević 1, Sikavica, Popović, Jandrašić 11, Brkić 1, Dombaj, Vrabec, Presek 1, Petika 11 (4), Šestak 3, Borac, Kolar, Galinec, Bogdan.

Drugu utakmicu, s RK Dubicom izgubili smo sa 30:22, što ne čudi, pošto sam cijelu utakmicu u igri držala ”drugu sedmorku”, jer je to bila rijetka prilika gdje nam rezultat nije bio važan, a svojim radom i zalaganjem na treningu te su igračice to i zaslužile. I nisu me niti malo razočarale.

Igrale su: Krstanović, Kokša 5, Popović 4, Dombaj, Presek 1, Kolar 4, Galinec 7, Bogdan 1.