Split 2010 u Koprivnici // ArhivaU rano poslije podne na Praznik rada rukometašice Podravke Vegete krenut će put Splita, gdje će u subotu 2. svibnja s početkom u 17 sati odigrati utakmicu pretposljednjeg, 25. kola 1. HRL za žene, s namjerom da zadrže prvo mjesto na tablici i prednost od (barem) jednog boda ispred jedinog konkurenta za naslov prvakinja, Zameta iz Rijeke.
Iako svakoj utakmici Podravka Vegeta ima jednak pristup, ovo je ipak gostovanje koje će pokazati u kakvom zamahu Koprivničanke namjeravaju vratiti titulu prvakinja, koja je prošle godine izgubljena.

Računica je jednostavna.

U prvoj varijanti potrebna je pobjeda u Splitu, pobjeda Lokomotive na gostovanju kod Zameta u istom kolu i Podravka Vegeta bila bi prvak kolo prije kraja s tri boda prednosti.

I neriješeni ishod u Rijeci povoljan je za Podravku, jer je u 13. kolu pobijedila Zamet s osam golova razlike, pa, uz uvjet pobjede u Splitu, čak i poraz u zadnjem kolu s manje od osam golova bio bi dobitna kombinacija.

U drugoj varijanti u kojoj bi i Zamet i Podravka Vegeta izgubili, razlika bi ostala jedan bod i u zadnjem kolu pobjeda ili neriješeno sa Zametom u Koprivnici donijeli bi naslov prvakinja.

Treća varijanta je da Podravka izgubi u Splitu, a Zamet pobijedi Lokomotivu. Tada bi Riječanke u Koprivnicu došle s bodom prednosti i samo pobjeda bi Podravki vratila naslov prvakinja.

No, sudeći po najavama iz kluba, takve kombinacije ne treba ni razmatrati:

– Tražimo pobjede u zadnje dvije utakmice i naše je očekivanje da ćemo osvojiti prvenstvo – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen – Naš pristup će biti jednak kao i u svim dosadašnjim utakmicama u kojima smo imali pun učinak, izgubili smo samo tri boda porazom u Zelini i neriješenim rezultatom s Lokomotivom u Zagrebu.

No, s Lokomotivom je zapravo osvojen bod, jer je Lomomotiva u 13. kolu bila do vrha ”napunjena” jakim igračkim kadrom i spremna da zavlada još jednom sezonom.

– Ne treba zaboraviti da smo mi igrali na 4-5 frontova. To su Liga prvakinja, Kup pobjednika kupova, prvenstvo, kup i Regionalna liga. To je skoro 80 utakmica u sezoni i kod nas je takvo opterećenje i ritam došao na naplatu u vidu ozlijeđenih igračica. Ostale ekipe igraju do subote do subote, takav je i njihov mali igrački fond. Rasterećeno, ali gdje je tu prostor za uključivanje i napredak mladih?

Ozljede igračica nisu nastale zbog manjkavosti u treninzima.

– Sve ozljede su tehničke prirode. Tatari se ozlijedila na utakmici u reprezentaciji, ostale su ozlijeđene u igri zbog preoštrih duela, a kod Elez su se još pojavile i vodene kozice što je uslijedilo zbog pada imuniteta, odnosno naplate umora od naporne sezone.

Kako se namjerava zadržati ritam i postići ciljano?

– Prvenstveno moramo zadržati svoju igru, a to znači biti kombinatorni u napadu, agresivni u obrani igrajući sa što više igračica da ostanemo što dulje svježi.

Nije na odmet da utvrdimo motive koji bi trebali djelovati pokretački na rukometašice. Što su, dakle, motivi koji bi morali voditi ka konačnom cilju?

– Osvojiti prvenstvo države! Ako nisi osvojio ”Mont Everest”, moraš težiti tome, a ako već jesi onda treba podsjetiti da pravi sportaš nikada nije zasićen uspjesima i da uvijek traži vlastitu potvrdu kroz osvajanje naslova. Zadnju utakmicu igramo doma. Veliki je motiv biti prvi pred vlastitom publikom i primiti medalje oko vrata, pehar u ruke. Motiv je i iskorak u karijeri, motiv je i vratiti ono izgubljeno prošle godine.

Zbog toga ćemo imati ozbiljan pristup, kao što smo ga imali i kad igramo u Pločama, u Rijeci ili Zagrebu. Uvijek smo se trudili da budemo ozbiljni sa svima. Imali smo pravi pristup i tako ćemo nastaviti i završiti ovu sezonu – kaže Mrđen.

Da skratimo poruku na sms način: Osvojiti prvenstvo države 🙂