Na Bepovu grobu: dr. Dražen Sačer, Ana Samaržija, unučica Sara,Leo Samaržija, Olivija Jakupec, Jasna Golubić i Božica Palčić // Foto Ivo Čičin-MašanskerDanas, u petak 26. kolovoza, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na grobu Josipa Samaržije Bepa, utemeljitelja modernog ženskog rukometa u Koprivnici i Hrvatskoj. Vezno tradicionalno uz međunarodni rukometni turnir u njegovu čast, poštovanje i ljubav iskazali su, a uspomene obnovili, uz predstavnike Rukometnog kluba Podravka na čelu s predsjednicom Nadzornog odbora Olivijom Jakupec, i dio obitelji Samaržija: supruga Ana, sin Leo i unučica Sara.

Dr. Dražen Sačer obraća se obitelji // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa veličinu sportskog i ljudskog djela Josipa Samaržije podsjetio je član Nadzornog odbora RK Podravke dr. Dražen Sačer, a o Bepu kao rukometnom učitelju govorile su i članica Nadzornog odbora Jasna Golubić i direktorica RK Podravke s.d.d Božica Palčić, koje su imale tu sreću i čast da su trenirale kod Josipa Samaržije.

O Bepu kao treneru govorila je i supruga Ana. Nad grobom Josipa Samaržije podsjetilo se i na davno izrečenu gradsku inicijativu da se jedna od ulica u Koprivnici imenuje njegovim imenom.