Na današnji dan, prije točno 24 godine, RK Podravka Vegeta postala je prvak Europe.

Nakon što je tjedan dana prije Hypo u Beču bio bolji, rukometašice Podravka Vegete 11. svibnja 1996. u prepunoj dvorani Srednjih škola u Koprivnici dočekale su gošće iz Austrije koje su imale prednost od četiri pogotka.

U napetoj utakmici koja se prelomila u drugom poluvremenu susreta Podravka Vegeta slavila je s rezultatom 25:20 na opće oduševljenje mnogobrojne publike u dvorani, ali i pred malim ekranima. Podravka Vegeta postala je prvak Europe te se time se zauvijek upisala u povijest hrvatskog, ali i europskog sporta.

Trener Podravka Vegete bio je Josip Šojat, a pomoćnik mu je bio Ivan Pal. Za Podravku su nastupile: Valentina Cozma, Božica Gregurić (Palčić), Samira Hasagić, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrović, Tatjana Jukić, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlačić, Snježana Petika, Željana Štević i Mariana Tîrca.

 

Snimku drugog poluvremena i slavlja možete pogledati OVDJE:

Kako je utakmica izgledala iz navijačke perspektive možete pročitati u kolumni Glas ulice autora Mateja Perkova koju je prije nekoliko godina napisao za ePodravinu. Kliknite OVDJE za kolumnu.

 

Fotografije preuzete s facebook stranice Koprivnička sportska povijest.