Danas je značajan datum za naš klub. Prije 26 godina se ekipa koju nikada nećemo zaboraviti, pod vodstvom trenera Josipa Šojata te pomoćnog trenera Ivana Pala popela na europski tron i ostavila značajan trag među europskom rukometnom elitom. Nikad punija dvorana Srednje škole Koprivnica disala je za isti cilj i sanjala isti san. Bila je to atmosfera iz snova. Pao je Hypo na domaćem terenu (25:20) i podravkašice su podignule europski trofej. Tu značajnu sezonu 1995/1996. ne zaboravljamo ni danas i uvijek je lijepo sjetiti se najzlatnijeg doba koprivničkog sporta.

Tom vrijednom trofeju prethodili su eliminacijski ogledi u Kupu prvakinja gdje je Podravka iza sebe ostavila švicarski LC Brühl iz St. Gallena i grčki Gas Aanagennisi iz Artasa. U grupnoj fazi Lige prvakinja iza Podravke ostali su njemački TUS Walle iz Bremena, španjolska El Osito Eliana iz Valencije i norveški Baekkelagets iz Osla. U finalu u Beču Hypo je pobijedio 13:17, a u Koprivnici je bilo 25:20 za Podravku.

Sastav Podravke: Valentina Cozma, Božica Gregurić, Samira Hasagić, Andreja Hrg, Dijana Ivandija, Kristina Jambrović, Tatjana Jukić, Ljerka Krajnović, Irina Maljko, Vlatka Mihoci, Renata Pavlačić, Snježana Petika, Željana Štević, Mariana Tîrca.

Iste godine 21. rujna Podravka je osvojila i Super kup koji se održavao u Koprivnici. U polufinalu pobijeđen je rumunjski Silcotub 31:22, a u finalu njemački TV Lützellinden iz Giessena 22:21.
Uz osvajanje Lige prvakinja to je uvjerljivo bila najbolja sezona u rukometnoj povijesti RK Podravke jer su podravkašice osvojile i EHF-ov Superkup.
Podravka je i dalje uvjerljivi europski rekorder po broju nastupa u Ligi prvakinja. A nema ljepšega nego se prisjetiti tog prekrasnog dana uz snimku drugog poluvremena.