Veselje kadetkinja nakon pobjede na SlovačkomHrvatska kadetska rukometna reprezentacija završila je natjcanje u D grupi u Brnu u Češkoj utakmicom 3. kola i pobjedom nad Slovačkom 30:16 (16:9). Opet je najbolji strijelac bila Ivana Dragišić, koja je postigla 7 golova i s ukupno 18 postignutih golova na 6. mjestu je liste strijelaca prvenstva.

Kadetkinje su tako zauzele 3. mjesto u D grupi s 2 boda, iza Mađarske sa 6 i Francuske sa 4 boda. Na 4. mjestu je Slovačka bz bodova.

Hrvatska je tako u jednoj od dvije grupe u kojima će se boriti za plasman od 9. do 16. mjesta. U grupi 1 su Njemačka s prenesena 2 boda iz prednatjeacnja Češka 2, a Portugal i Austrija bez bodova. U grupi 2 Hrvatska i Španjolska imaju po 2 boda, Poljska i Slovačka su bez bodova. Hrvatska 2 boda ima zbog sinoćnje pobjede nad Slovačkom, a u grupi 2 mora još odigrati s Poljskom i Španjolskom. Nakon toga 1. i 2. srpnja slijede susreti za plasman.

Rusija, Danska, Rumunjska i Švedska u prvoj i Norveška, Mađarska, Francuska i Nizozemska u drugoj su grupi, koje će se boriti za poredak od 1. do 8. mjesta.

UTAKMICA 3. KOLA D GRUPE EP KADETKINJA

HRVATSKA – SLOVAČKA 30:16 (16:9)

BRNO – Dvorana Vodova. Gledatelja: 100. Sutkinje: Rosita Dimkova i Jordanka Ljubenova (obje Bugarska). Delegat EHF-a Bogdan Macovei (Rumunjska).

HRVATSKA: Budić, Kapitanović, Bešen; Mikolčioć, Kežić 2, Kuzman 1, M. Čović 2, Vrkljan 4, Milosavljević 4, Runje, Masnić 6, Galić 1, Dabelić 1, Dragišić 7, Konta 2, Maras. IZBORNIK: Edo Šmit.

SLOVAČKA: Kvasnicova, Janesikova, Csakova; Kluckova, Sichmanova 2, Tabakova 1, Kostelna 5, Tomasechova 1, Königova 1, Durinikova 1, Spakova 1, Csenkeyova, Slavikova 3, Olsovska 1. IZBORNIK: Ivan Sverak.

SEDMERCI: Hrvatska 2(0), Slovačka 3(2).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Kežić 2+2, Milosavljević i Debelić po 2), Slovačka 10 minuta (Tabakova, Kostelna, Königova, Durinikova i Spakova po 2).

IDUĆE UTAKMICE HRVATSKIH KADETKINJA

Brno, utorak, 28. lipnja u 15 sati Španjolska – Hrvatska

Brno, srijeda, 29. lipnja u 15 sati Hrvatska – Poljska