Aktivna TatariPodravka Vegeta, osobito nakon ozljede Mirande Tatari, nije mogla dostojno parirati crnogorskim prvakinjama, zapravo reprezentaciji Crne Gore, U finalu Final Foura Podravka Vegeta – Budućnost 24:32 (11:14). 

Budućnost je prva, Podravka Vegeta druga, Zaječar treći, Metalurg četvrti.

Prvo je poluvrijeme proteklo u stalnom vodstvu Budućnosti, poglavito stoga što su u početku u dvije minute primljena tri laka gola i Budućnost je povela s 0:3. Podravka Vegeta je donekle održavala razliku, ali u 10. minuti Popović je zabila sa centra, jer je Žderić nepotrebno izašla s gola. Deset minuta kasnije, u 20. minuti Budućnost je imala nešto veću razliku, 7:12. Nerezonski udarci, poprilična nemoć pred visokom obranom Crnogorki, a bez pravog udarca iz vana, više se doista nije moglo. Jedino Tatari je pokušavala i uspijevala, ostale premalo ili ništa. Žderić jest dosta obranila, ali i primala obranjive golove, osobito s krila.

Petković u napaduU 2. poluvremenu početak je bio obećavajući, smanjena je razlika i igralo se gol za gol. No, kao i u 1. poluvremenu visoka prepreka bila je Knezović na golu Budućnosti. Od 37. minute Neven Hrupec stavio je na gol Jelčić, koja je ulazila samo na obranu sedmeraca. U 38. minuti Knežević je ”sredila” Tatari (udarac o pod, u leđa, glavom, laktovi), koja više nije ulazila u igru, Gaće realizirala sedmerac, dotad su tri promašena (Pušić, Petković, Zebić), a na semaforu je bilo 15:18. Nadmetanje su nastavile Katarina Bulatović neobranjivim projektilom i Gaće neuhvatljivo s krila. Gaće je bila igračica za prolaznu ocjenu. Dobro igra. A ozlijeđena je. Kao i Pasičnik koja nije mogla ni pucati. Hrupec je stavio u igru i Nikčević, jer mu je falio šut iz vana. U 40. minuti udarcem, iz sedmerca nepogrešive Bojane Popović bilo je 16:20, a kad je u 44. minuti dva puta zabila Radičević s krila za 16:22, a Knežević dva puta za 18:24, bilo je jasno da će se Podravka Vegeta morati zadovoljiti s drugim mjestom, jednim više nego prošle godine. S makedonskim sucima Koprivničanke ne mogu biti zadovoljne, ali oni su samo razlog uzrujavanju, ne i izgubljene utakmice. Budućnost je zasluženo pobijedila s 24:32 (11:14).

Utakmica za 3. mjesto

ZAJEČAR JE BEZ POTEŠKOĆA SVLADAO METALURG

U utakmici za 3. mjestu u regionalnoj ligi sastale su se u subotu poražene ekipe Zaječara i Metalurga. Pred oko 700 gledatelja i uz suđenje hrvatskog sudačkog para Dalibora Đurinovića i Marka Mrvice, Zaječar je slavio pobjedu od 40:36 (21:14). Nije su uopće postavljalo pitanje pobjednika, Zaječar je imao više snage od suparnica iz Skopja. Ne treba zaboraviti da su na ovom turniru nastupale igračice koje većim dijelom čine reprezentaciju svojih zemalja, Zaječar Srbije, s kojom Hrvatska igra kvalifikacije za SP, Metalurg Makedonije, Budućnost Crne Gore, a iz Podravka Vegete 10 je igračica kandidatkinja za reprezentaciju na spisku izbornika Vladimira Canjuge.

Priznanja najboljim pojedinkama

IVANA JELČIĆ NAJBOLJA GOLMANICA REGIONALNE LIGE

Jelčić najbolja golmanicaPredstavnici ekipa sudionika natjecanje u Regionalnoj ligi izabrali su najuspješnije rukometašice u cijelom natjecanju. Najboljom igračicom proglašena je Bojana Popović (Budućnost), Miranda Tatari joj je bila jedina konkuretnica. Titula najbolje golmanice pripala je Ivani Jelčić (Podravka Vegeta), a konkurencija joj je bila Sanela Knezović. Najbolji strijelac lige je Sanja Damnjanović iz Zaječara sa 77 postignutih golova.

Prve tri ekipe sobile su pehare, sve ekipe medalje, a o novčanim nagradama nitko nije govorio. Navodno poslije.

FINAL FOUR REGIONALNE UTAKMICE – FINALE

PODRAVKA VEGETA – BUDUĆNOST 24:32 (11:14)

ZAJEČAR – Dvorana Sportsko-rekreacionog centra Kraljevica. Gledatelja: 700. Suci: Slave Nikolov i Gjorgji Načevski (obojica Makedonija). Delegatkinja: Milena Delić (Srbija).

Zaječarska ekipaPODRAVKA VEGETA: Žderić (12+-), Jelčić (2+0); Čović 1, Kožnjak, Pongrac 1(1), Petković 3, Zebić 1, Gaće 6(1), Milanović Litre 2, Pasičnik, Havić, Tatari 6, Nikčević 2, Pušić 2. TRENER: Neven Hrupec.

BUDUĆNOST: Vukčević (-), Barjaktarović (-), Knezović (10+1); Miljanić 1, Radičević 5, Đokić 6, Jovanović 2, Radović 1, A. Bulatović, Pecevska 2, Kindl 1(1), Nikolić, Popović 5(2), K, Bulatović 4, Mehmedović 1, Knežević 4. TRENER: Dragan Adžić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(2), Budućnost 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 0 minuta Budućnost 4 minute (Jovanović, Knežević po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Ana Đokić (Budućnost).

Izvan sportskog terena

NASTAVLJENE PROMETNO-PRIJEVOZNIČKE MUKE

Vlado Jakupan za volanomOsim što se vozila u Timočkoj krajini, gdje je smješten Zaječar, bore sa stotinama udarnih rupa na cestama, u nedjelju prije podne definitivno je poslušnost otkazao plavi Podravkin autobus. Vozač Vlado Jakupan dobro se oznojio dok je u nedjelju zajedno s vodstvom puta i domaćinima sakupio ekipu stručnjaka-električara, koja je dugo trebala da utvrdi gdje je kvar. On je otklonjen, dijagnoza je da je otkazala elektronika. Kontakti su spojeni uz otvaranje svih dijelova autobusa i puzanjem pod njim. Međutim, uzrok se ne zna. Valjda će bus poslužiti za noćni povratak.

Vozač Marjanović, tajnica Rušaki kondicijski GolubNo, domaćin je odmah za prijevoz u dvoranu ponudio svoj autobus, ali nije bio potreban. A kako su djevojke bile u gradu, a hotel nije blizu centru, prevožene su u etapama Podravkinim Audijem kojeg je vozio Davor Marjanović. On je u Zaječar dovezao predsjednik Upravnog odbor RK Podravke Krunoslava Bešvira i dopredsjednika Dražena Sačera. Osim njega u prijevozničke rute uključila se i bivša igračica Podravke Vegete Martina Pavić sada (ozlijeđena) u Zaječaru, inače ljubimica tamošnje publike.

Iz Makedonije je doputovala i bivša igračica Podravke Vegete i Zaječara Natalija Todorovska:

Doktor Sačer i direktorica Palčić– Pa što se čudite? Nije to daleko, samo 300 kilometara – rekla je uvijek nasmijana trenerica Vardara i makedonske reprezentacije.