Ekaterina Nemaškalo (desno) s majkom Elenom // Foto CrosportDres Podravke Vegete u idućoj sezoni nosit će dosadašnje lijevo krilo Sesveta Agroproteinke Ekatarina Nemaškalo i povratnica u klub dosadašnja vanjska igračica Lokomotive Anita Poljak. Obje su u petak potpisale ugovore na godinu dana.

Hrvatska reprezentativka i aktualna ”mediteranka” Ekatarina Nemaškalo (Katja) rođena je 31. srpnja 1989. godine (Kijev, Ukrajina), u Hrvatsku je došla sa sedam godina starosti, visoka je 170 centimetara, a prijašnji klubovi bili su joj Izgradnja Zaprešić i Sesvete Agroproteinka. U Sesvetama trenerica joj je bila njena majka, bivše najbolje svjetsko krilo, ruska i hrvatska reprezentativka Elena Nemaškalo (na slici Crosporta su majka i kćerka).

Kao životno zanimanje Ekatarina je odabrala novinarstvo, studentica je pred diplomskim ispitom. Dobro došla kolegice!

Anita Poljak (broj 14) // Arhiva www.rk-podravka.hrAnita Poljak rođena je u Sinju 12. siječnja 1991. godine, visoka je 181 centimetar. Bila je juniorska reprezentativka Hrvatske. Nakon Podravke Lino u prvoj ekipi, Podravki Vegeti, igrala je u sezoni 2009/10. U Ligi prvakinja nastupala je sedam puta i zabila jedan gol (Byasenu u Trondheimu). Nakon toga dogovorno je otišla u zagrebačku Lokomotivu, gdje je u Kupu pobjednika kupova u sezoni 2012/13. dala 13 golova, a u Challenge kupu sezonu prije 15 golova.

Do danas ugovore za novu sezonu s RK Podravkom imaju golmanice Mirjana Milenković, Ivana Kapitanović i Antonia Jukić, krila Iva Pongrac, Ekaterina Nemaškalo i Lea Vukojević, pivoti Vesna Milanović Litre, Andrea Čović i Sara Šenvald te vanjske igračice Jelena Trifunović, Dina Havić, Marijeta Vidak, Tina Gavranić, Ivana Dragišić i Anita Poljak. Igrački kadar još nije kompletiran.