Kraj natjecanja u 2. HRL 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika

U 18. kolu, ujedno i posljednjem, 2. HRL sjever ugostili smo ekipu iz susjednog Đurđevca te zabilježili novu, uvjerljivu pobjedu 45:22, poluvrijeme 20:10.
Iako su gošće objektivno slabija ekipa i od početka utakmice je bio jasan ishod, protivnice smo shvatili ozbiljno i krenuli poletno sa čvrstom i pokretljivom obranom.

Podravka Lino - Ðurdevac, Tena Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerU napadačkom dijelu, unatoč nekim manjim nespretnostima vidjeli smo lijepe akcije i golove uz realizaciju na visokoj razini. Većinu drugog dijela utakmice odigrale su igračice koje obično ne započinju utakmice, no nije bilo znatne promjene rezultata, s obzirom na to da se gostujuća ekipa odlučila cijelo drugo poluvrijeme igrati ”flaster”. Ponuđeno više nebranjenog prostora u napadu što su ostale cure odlično iskoristile i još više podizale razliku iz minute u minutu, da bi na kraju iznosila visokih 23 razlike u našu korist. Priliku su, dakle, dobile sve igračice, i više- manje su je i iskoristile kako bi pokazale svoje vještine.

Podravka Lino - Ðurdevac, Lara Pavlović // Foto Ivo Čičin-MašanskerOSTVAREN JE KVALITETNI POMAK

Ovom utakmicom završeno je natjecanje u 2. HRL sjever osvajanjem drugog mjesta, što je kvalitetni pomak prema naprijed u odnosu na prošlu sezonu. To smatram još jednim velikim uspjehom ove mlade ekipe, koja je ove sezone još više pomlađena i usporedno je uspješno ”gurala” u tri ranga natjecanja.

Podravka Lino - Đurđevac, Tea Hmelina // Foto Ivo Čičin-MašanskerA sada slijede završne pripreme za nastup na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje, koje nas očekuje sljedeći mjesec. Prvenstvo na kojem nas također očekuje još teži posao obrane titule najboljih, nego što je bilo osvajanje, jer je dobro poznato da je u sportu teže obraniti titulu nego je osvojiti, tim više ako su se protivnici pojačali u odnosu na nas, koji smo, recimo, ostali isti. Dvije igračice iz prve postave izgubili smo, dvije nove igračice dobili. Ali, i u kadetskom natjecanju to je bio slučaj proteklih godina, pa smo unatoč tome, a možda upravo i zahvaljujući tome, uvijek bili najbolji kada je trebalo.

Podravka Lino - Đurđevac, tena Petika // Foto Ivo Čičin-MašanskerBili smo dobra ekipa koja je dugo godina igrala zajedno i koja je uz to zajedništvo i dobro rukometno znanje imala i dobru fizičku pripremljenost, koja je često donosila prevagu. Recept znamo, kvalitetne igračice imamo, volje i želje vjerujem da nam ne nedostaje.

Kraj natjecanja u 2. HRL 2015/2016. // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 18. KOLA 2. HRL SJEVER ZA ŽENE

PODRAVKA LINO – ĐURĐEVAC 45:22 (20:10)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 100. SUCI: Antonio Jurić i Deni Marčinko (Bjelovar). Nadzornik HRS-a: Zoran Sever (Osijek).

PODRAVKA LINO: Šafar, Borac, Vrabec; Franjkić 4, Brkić 1, L. Šenvald 1, Petričević 2, Franušić 6, Hmelina 7(2), Horvat 2, T. Petika 13(6), Šestak 6, Pavlović 1, Kokša 2, Sikavica. TRENERICA: Snježana Petika.

ĐURĐEVAC: Škrinjar, Golubić ; Karlovčan 3, Šanteković 4, Jančijev, Lacković, Levačić 1, M. Šandrovčan 2, Balatinec 6, Šogorić, Lenardić 1, D. Šandrovčan, Ferenčić 1, Klasan 4. TRENERICA: Sanja Šandrovčan.

SEDMERCI: Podravka Lino 9(8), Đurđevac 1(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Lino 4 minute (L. Šenvald, Franušić), Đurđevac 10 minuta (M.Šandrovčan i Ferenčić 2×2, Šanteković).