Podravka 3 s trenericom Snježanom Petikom prije izlaska na terenU subotu i nedjelju 17. i 18. prosinca održavao se tradicionalni Božićni turnir u Sesvetama na kojem je nastupala i Podravka i to s tri ekipe po godištima 1996/97, 1998/99. i 2000/2001. Osvrt na taj turnir i izrastanje Podravke 3 piše trenerica Snježana Petika.

OSVRT SNJEŽANE PETIKE

U godištu 1998/99 nastupalo je 8 ekipa svrstanih u dvije grupe, A grupa Karlovac, Libra, TVIN i Podravka, B grupa Sinj, Lokomotiva, Zrinski i Sesvete.

Prvog dana turnira odigravale utakmice su se za poredak  po grupama. Podravka 3 je zauzela prvo mjesto u grupi pobijedivši sva tri protivnika Karlovac, Libru i TVIN.

Drugi dan u četvrtfinalu smo se sastali sa četvrtoplasiranom ekipom iz B grupe Lokomotivom koju smo također pobijedili. U polufinalu nas je čekao domaćin ekipa Sesveta. U utakmicu smo ušli odlično i napravili seriju 5-1 nakon koje slijedi mali pad u kojem smo dobili nekoliko golova koje nismo smjeli, a u napadu smo promašili nekoliko zicera. Utakmica je završila neriješenim rezultatom, nakon koje slijedi slavlje domaćina zbog  činjenice da su se trebali izvoditi sedmerci.

Naime, na golu Sesveta nalazi se reprezentativka koja brani za mlađe kadetkinje 1996/97. godište. Međutim, mi se nismo predavali i nakon prvog kruga od tri sedmetca koje su izvodile Mrđen, Hmelina i Franjkić i u kojem smo jedan promašili (Mrđen) i u kojem je naša vratarka Kosnica  obranila jedan njihov sedmetac i dalje je bilo neriješeno. Nakon toga se pucalo ”jedan za jedan” dok prvi ne promaši. Za  nas je sedmerce do kraja  izvodila Mrđen, kojoj ovaj put sedmerac brani domaća vratarka Bešen, međutim i naša vratarka ima nešto za reći i također brani  njihov udarac, nakon koje slijedi nekoliko golova s obje strane i na kraju Mrđen pogađa, a naša vratarka Kosnica brani  i mi smo u finalu. Međutim tokom utakmice ostali smo bez Nine Alvir (važne obrambene igračice),  koja je iskrenula skočni zglob.

U finalu nas je čekao Sinj. Utakmicu smo počeli jako loše, dekoncentrirano i u obrani i u napadu. Nismo se pridržavali zadataka koje smo dogovorili u obrani, a u  napadu smo bukvalno gađali vratarku Sinja i poluvrijeme smo završili u minusu od šest razlike 12:6 za Sinj. Nakon dogovora u poluvremenu u drugom dijelu utakmice sasvim druga slika Podravke, u obrani smo zaustavili njihove glavne igračice, a u napadu smo poentirali, međutim razlika iz prvog dijela se pokazala presudnom i velikom da bi se stigla u 15 minuta koliko traje poluvrijeme. Utakmica je završila  rezultatom 19:15 za Sinj.

Konačni poredak: 1.Sinj, 2. Podravka, 3. Sesvete.

Za najbolju vratarku izabrana je vratarka Sesveta Lucija Bešen, najbolja igračica je igračica Sinja Mateja Pletikosić, (iako su isto tako mogle biti proglašene i Ivona Mrđen i Iva Papac ali je vjerojatno presudilo prvo mjesto Sinja), a najbolji strijelac je bila igračica TVIN-a Rea Rakošević.

Podravka 3Na kraju moram naglasiti da bi malo ekipa ”preživjelo” nakon što bi na početku sezone ostala bez oba vratara, kao što smo ostali mi. Naša ekipa ima i glavu i rep, istina, trenutno nas malo  muče ”leđa”, ali i to će s vremenom biti riješeno, jer za sve treba vremena i nitko ne može u pet mjeseci postati vratar. Mi smo unatoč tome i dalje u vrhu, i dalje se borimo.

Mene kao trenericu veseli činjenica što postajemo ”klapa” koja diše zajedno, borimo se do kraja i kada se možda čini da je sve gotovo i izgubljeno, snaga i karakter ekipe se očituju u činjenici da se uspiješ dići iz ponora i izdržiš sve, od bučne publike, sudaca, vesele me pohvale da igramo moderan rukomet s jakom obranom, kontrom, polukontrom, brzim centrom, a u pozicijskom napadu imamo širinu i nemamo samo 2-3 igračica koje mogu igrati. To nam je najbolji pokazatelj da smo na dobrom putu i da ne smijemo stati, već i dalje marljivo i uporno raditi.

I na kraju koristim priliku da u  svoje osobno i u ime svojih  djevojčica zaželim svim roditeljima, svim navijačima Podravke, svim ljubiteljima rukometa i svim građanima Koprivnice i  Hrvatske čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu.

Snježana Petika