Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić predao je cvijeće Ani Samaržiji // Foto Robert ŠoštarićTradicionalni, već sedmi po redu Memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa, nije završio prema željama domaćina. Izjave uoči turnira bile su optimistične, ali prevladala je ipak činjenica da to nije bilo natjecanje za prestiž, već početak pomalo rastrzane sezone. Ekipe plaćaju danak Olimpijskim igrama i drugim europskim i svjetskim natjecanjima. Pripreme ekipa ne mogu se obaviti sustavno, već u vremenskim dijelovima, pa će još trebati da vremena da se sve spoji u cjelinu.

S druge strane rukometašice nakon Olimpijskih igara imaju dosta ozljeda, mnoge su se žrtvovale za reprezentaciju, a klubovi objektivno ispaštaju. Tako su i sudionici sedmog Bepa imali svoje priče o nevoljama zbog reprezentacija, a iz Krima se čuje da čak više i neće puštati igračice u reprezentaciju.

Pobjednik Bepa 2012. Krim Mercator // Foto Robert ŠoštarićNo, sve to, iako je opteretilo ovo turnirsko natjecanje, nije poremetilo nadmetanje. Tradicionalno prijateljstvo klubova, ujedno je i tradicionalno rivalstvo. Zato takav turnir ima svoju draž i korist. Sportsku i marketinšku, jer o njemu se govori i piše u još tri države. Uostalom, nastupio je i aktualni europski prvak, podgorička Budućnost. Ona ista Budućnost, koja je platila troškove puta i boravka Podravki Vegeti u Podgorici za spariranje uoči odlučnih finalnih utakmica sa Györom.

Ana Samaržija predaje pehar za osvojeno 1. mjesto Ljudmili Bodnjevoj // Foto Robert ŠoštarićIako je vrijeme berbe, za Podravce sveti posao, iako je istodobno održavana turistička priredba, posjet nekim utakmicama turnira bio je zadovoljavajući. Očito je da bi popratne manifestacija pridonijele većem broju posjetitelja, ali uvijek postoje neki zakonski limiti oko hrane, pića, a i nenaviknutost gledatelja na ponudu za koju, uprskos slobodnog ulaza, treba trošiti novac.

SVEČANOST NA KRAJU

Kao što je bilo svečano na otvorenju turnira, tako je bilo i na kraju. Sve ekipe pozdravljene su pljeskom, kao i pojedinačne dobitnice priznanja.

To je išla ovim redom: najprije je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić predao cvijeće Bepovoj supruzi Ani Samaržiji, koja redovito prati turnir i sudjeluje u njegovu svečanu dijelu.

Jasmina Stričević daje nagradu najboljem strijelcu Sussan Müller // Foto Robert ŠoštarićPojedinačne nagrade završile su u rukama – Njemica. Onima koje igraju u ”pečalbi”. Njima je nagrade predala predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević.

Iz njenih ruku priznanja su primili Sussan Müller iz Krim Mercatora kao najbolji strijelac turnira. Müller je zabila 29 golova, 12, 10 i 7 u tri utakmice.

Najbolja vratarka Clara Woltering // Foto Robert ŠoštarićNajboljom vratarkom, izborom trener, izabrana je golmanica Budućnosti Clara Woltering, koja je imala 23 obrane, ali pri izboru nije bio bitan broj obrana.

Za najbolju igračicu izabrana je Nina Wörz iz Krim Mercatora, koja je zabila i 13 golova za svoju ekipu.

Ana Samaržija na kraju je podijelila pehare za osvojena mjesta. Za 1. mjesto pehar je primila Ljudmila Bodnjeva iz Krim Mercatora, za drugo Clara Woltering iz Budućnosti, za treće mjesto Alexandra Do Nascimento iz Hypa Nö, a za četvrto mjesto Miranda Tatari iz Podravke Vegete.

Najbolja vratarka Clara Woltering // Foto Robert ŠoštarićNa završnoj utakmici turnira Podravka Vegeta – Hypo Nö među gledateljima bili su i gosti iz državnih, gradskih i drugih službenih sredina.

Rukomet ima popularnost. Samo je treba malo podgrijati.